Tekenwedstrijd Sjors Sportief en Sjors Creatief

Breedtesport Doesburg en 0313 Doesburg bieden basisschoolkinderen weer de mogelijkheid om deel te nemen aan kennismakingsactiviteiten van sport- en creatieve organisaties. Om de start in te luiden wordt een tekenwedstrijd georganiseerd. De winnaars komen op de voorkant van het Sjors Scholenboekje en winnen met de hele klas een sportieve of creatieve activiteit.

Lees verder

Deelnemers ‘PlusFit zet Stappen’ in zonnetje gezet

PlusFit heeft eigen deelnemers van Doesburg zet Stappen in het zonnetje gezet. De deelnemers waren per gekoppeld aan winkels waar de DiamondCard ingezet kan worden. Deze week zijn de prijzen overhandigd.

Lees verder

Creatieve Schrijftafel in Doesburg weer van start

Vanaf donderdag 3 september start de Creatieve Schrijftafel weer in Doesburg. Iedereen kan deelnemen; jong of oud. En fouten maken is niet mogelijk, laat de organisatie weten.

Lees verder

Doesburgers uitgedaagd om 100 dagen 100% afvalvrij te leven

Samen met verschillende gemeenten waaronder Doesburg start Circulus-Berkel op vrijdag 9 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, met het project 100-100-100. Daaraan kunnen in totaal 100 huishoudens meedoen. Deze huishoudens gaan de uitdaging aan om 100 dagen 100% afvalvrij te leven. Belangstellenden uit Doesburg kunnen zich aanmelden.

Lees verder

Maak op 17 september kennis met badminton in Doesburg

Badminton Vereniging Doesburg houdt op 17 september een informatieavond in de Week van het Badminton. Iedereen die eens gratis en geheel vrijblijvend een shuttle wil slaan, is dan van harte welkom.

Lees verder

Kick-off Sportclub Doesburg op zaterdag 12 september

Op zaterdag 12 september opent Sportclub Doesburg het nieuwe voetbalseizoen 2015-2016 met een feestelijke presentatie op het sportpark De Ooi. De vele ontwikkelingen binnen de vereniging vindt men terug in het programma voor die dag.

Lees verder

Vanuit Doesburg naar zorgmanifestatie in Amsterdam op 12 september

SP Doesburg en FNV Zorg roept mensen op om deel te nemen aan de manifestatie Red de Zorg in Amsterdam op 12 september. Vanuit Doesburg wordt busvervoer geregeld om aanwezig te zijn op de FNV-manifestatie die plaatsvindt op het Damrak.

Lees verder

Bewonersenquête over wijkgericht werken in Doesburg

De Gemeente Doesburg vraagt bewoners via een enquête naar hun mening over wijkgericht werken. De enquête is in te vullen via de website van de gemeente.

Lees verder

Cursussen mediteren en mindfulness in Het Arsenaal in Doesburg

Karlista Fontijn start binnenkort weer met cursussen mediteren en mindfulness in Het Arsenaal in Doesburg. De lessen worden eenmaal per twee weken gegeven in Doesburg en in Hengelo.

Lees verder

Eten op IJsselhoeve Groot Nijhof op 4 september

Boerderij Groot Nijhof in Doesburg verandert vrijdag 4 september in een huiskamerrestaurant. Dit in het kader van Eten op IJsselhoeven, een project waarbij bewoners van diverse boerderijen in de regio hun woning openstellen voor publiek.

Lees verder

Informatieavond over Brandweer Doesburg

Om de zoektocht naar nieuwe vrijwilligers kracht bij te zetten, houdt de brandweer in Doesburg een informatieavond. Deze bijeenkomst is donderdag 10 september vanaf 19.30 uur in de Mauritskazerne in Doesburg.

Lees verder

Koninklijke onderscheiding voor predikant Jan Boersema

Jan Boersema, predikant van de Gereformeerde Kerk in Doesburg, is Koninklijk onderscheiden voor zijn werkzaamheden. Boersema kreeg de onderscheiding opgespeld door burgemeester Gosse Noordewier. Boersema viert dat hij 40 jaar geleden begon als predikant.

Lees verder

Informatie over ‘Het keukentafelgesprek’ voor mantelzorgers

Op dinsdag 8 september wordt voor mantelzorgers uit de gemeente Doesburg een themamiddag gehouden met als onderwerp ‘het keukentafelgesprek’. De bijeenkomst wordt van 13.30 tot 16.00 uur gehouden in De Linie in Doesburg.

Lees verder

Reserveringen Expeditie Doesburg777 komen op gang

Na de zomervakantie zijn de repetities voor Expeditie Doesburg777, de slotvoorstellingen van Doesburg777, weer in volle gang. Meer dan 250 spelers, dansers, zangers, musici en begeleiders werken hard aan de 18 scènes van Route 777, Route Burg en Route Does.

Lees verder

Stadsvertelling van Wil Verlaan op Open Monumentendag

Op de Open Monumentendag staan kunst en ambachten centraal. Op die zaterdag in september vindt in de Doesburgse Gasthuiskerk de première plaats van ‘Stadvertellingen’. Een programma boordevol korte verhalen van maximaal 15 minuten met veel passie verteld door stadgenoten.

Lees verder

Vrienden van DoesburgDirect.nl

Promotievideo's van bedrijven:

#DDNL Tweets

Agenda

05/09 Poëziemiddag in Het Arsenaal
06/09 Culturele zondag
06/09 Podium Acanthus
08/09 Informatie over het keukentafelgesprek
10/09 Informatieavond brandweer Doesburg
10-12/09 Expeditie Doesburg777
12/09 Open monumentendag
12/09 Stadsvertelling open monumentendag
17-19/09 Expeditie Doesburg777
19/09 Vestingwandeling door de Hoge Linie
26/09 Textiel- en Vezelmanifestatie
27/09 Xycleservice Mosterdtocht
27/09 Cabrio Fans Première Rit 2015
03/10 Kledingbeurs De Wetelaar
03/10 Creatief-In
04/10 Hobbybeurs
04/10 Culturele Zondag
17/10 Vestingwandeling door de Hoge Linie
31/10 Halloweenfeest
01/11 Culturele Zondag
01/11 Vlooienmarkt Beumerskamp
02/11 Beursvloer
11/11 Sint Maartens-zingen
14/11 Sinterlaasintocht
06/12 Culturele Zondag
12/12 Kerstmarkt
13/12 Vlooienmarkt Beumerskamp

Bloggers op DoesburgDirect.nl