Delikasa heeft het assortiment biologische en vegetarische kazen uitgebreid. In de winkel in de Kerkstraat kun je nu ook terecht voor onder andere diverse varianten Remeker en een kaas met kruidnagel en anijs uit Kinderdijk.

Eigenaar Marja Aarts van Delikasa constateert dat steeds meer mensen bewust kiezen voor een speciaalzaak, omdat ze op zoek zijn naar de mooiste en lekkerste kazen met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Het is voor haar reden het assortiment biologische en vegetarische kazen verder uit te breiden.

Rauwe melk
Nieuw zijn allereerst de kazen van Remeker: pril, rijp en oud. ‘Gemaakt van rauwe melk van Jersey-koeien’, aldus Marja.

‘Alles op de boerderij staat in het teken van de samenwerking met de natuur en dat proef je.’

Nederlandse kazen
Eveneens toegevoegd zijn twee kazen uit Kinderdijk: extra belegen en kruidnagel/anijs. ‘Deze kazen zijn tevens vegetarisch, omdat gebruik is gemaakt van microbieel stremsel. De melk wordt gepasteuriseerd.’

Van eigen bodem is ook de biologische wilde weide: jong belegen en oud. ‘Een kaas met smaak uit het Groene Hart. En dan nog Floortje Fenegriek, dat is een biologische geitenkaas met fenegriek van zorgboerderij De Mekkerstee. Ongelooflijk zacht en romig van smaak en een ware delicatesse.’

Noordzee
Wat te denken van Deense Noordzeekaas uit Thise. ‘Deze kazen rijpen onder zogeheten overdruk en dat in combinatie met de zilte Noordzeelucht is het geheim van deze heerlijke, wat oudere kaas.’

Kruiden
Tot slot de vegetarische Honingklaverkaas. ‘Een kaas met een zacht en smeuïg zuivel en een krachtige kruidensmaak door de korst’, aldus Marja, die een ieder van harte uitnodigt. ‘Kom een keer proeven en overtuig uzelf.’