Rotaryclub Doesburg gaat zich op zaterdag 17 maart inzetten tijdens de landelijke NL Doet dag, de voormalige Nationale Vrijwilligersdag. De Doesburgse organisatie gaat het clubhuis van ’t Olde Ras en de gebouwen van de Imkervereniging Doesburg en Scouting Doesburg in de verf zetten.


Het is voor de derde maal dat de Rotaryclub Doesburg mee doet aan dit evenement. Voorgaande keren werd er geschilderd en gesnoeid bij ’t Olde Ras. Nu wordt er weer geschilderd bij ’t Olde Ras en daarnaast wordt de kwast gepakt om de gebouwen van de Imkervereniging en Scouting Doesburg onder handen te nemen.


‘Samen iets doen is fantastisch, veel plezier en voor een goed doel is helemaal super en passend in de principes van Rotary, namelijk iets doen voor een ander ofwel Service Above Selves, een van de internationale leitmotiven van Rotary wereldwijd’, aldus een woordvoerder van Rotary Doesburg.


Er wordt gewerkt in twee ploegen van ongeveer tien personen. Zaterdagochtend om 10.00 uur gaan de deelnemende leden van Rotary Doesburg van start met hun hulpwerkzaamheden.