‘Ontheffing voor Action in exercitieloods kan helemaal niet’

Een ontheffing voor Action om zich te vestigen in de exercitieloods in Doesburg zoals VVD en PvdA in een motie voorstelde, kan helemaal niet. Althans, dat zegt wethouder Willem Bouman (SP) in een reactie op de motie die donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering werd ingediend en voor de nodige ophef zorgde.


Bouman spreekt van een ‘onzinnige VVD-PvdA motie’. Bouman: ‘Een ontheffing kan helemaal niet. Ze doen net alsof we zomaar Action in de loods kunnen onderbrengen. Is niet waar. Want als we al vrijstelling zouden willen verlenen, dan komen er geheid bezwaren en die leiden vervolgens al gauw tot een procedure tot aan de Raad van State, duurt al snel twee jaar’.


Volgens Bouman is de snelste oplossing om het college de ruimte te geven om in samenspraak met Action te zoeken naar een mogelijkheid tot een filiaal in de binnenstad.


‘Dan heb je eerlijke concurrentie met onze middenstand, maar vooral ook meer trek in de binnenstad. En daar wordt iedereen beter van. Het college is in gesprek met Action en daar moet de raad niet doorheen gaan fietsen. Mijns inziens is het mogelijk om de oplossing te vinden in de Binnenstad. Maar dat bereiken we niet als iedereen onmogelijke dingen blijft roepen’, aldus Bouman.


De motie eindige met 7 stemmen voor en 7 stemmen tegen onbeslist. In de volgende vergadering komt de motie opnieuw in stemming.


Opvallend was overigens dat de Stadspartij Doesburg verdeeld is over het plan om ontheffing te verleden aan Action om zich te vestigen aan de Barend Ubbinkweg. Twee leden van de Stadspartij waren tegen de motie, een lid van de Stadspartij stemde in met de motie.


Zie ook:
Action niet in exercitieloods

13 reacties

 1. Gerrit

  Na de Betuwelijn, de Amsterdamse Noord-Zuidlijn, heeft Doesburg z´n Action.

  Het is bijna aandoenlijk om te zien hoe de gemeente hier mee omgaat, en onbegrijpelijk dat dit geaccepteerd wordt.

  Succes!

 2. Remco

  Met dit gemeentebestuur is het ook niet verwonderlijk dat Doesburg tot het afvalputje van de Nederlandse gemeenten behoord…

 3. Yvonne Irving PvdA

  A.s donderdag wordt de motie opnieuw ter stemming gebracht. De SP kan nog om! En de andere twee leden van de stadspartij ook!
  Het is een kwestie van durf! Doe Doesburg een plezier en laat de grootste Action van Nederland een kans krijgen zich te vestigen in de loods!Dat het vanwegen bezwaren dan even zal duren is toch helemaal niet erg!Er komen altijd bezwaren dat is normaal! Indien u als Doesburger wil dat de Action er komt en op die plek vraag dan uw partij voor de motie te stemmen. Laat uw stam horen. Kom in actie voor de Action!

 4. remon

  Heel Doesburg is voor een Action in Doesburg, wat doet het colege, ze liggen weer dwars . . .
  Dringt het nou nog niet door in die raadszaal in de stad??
  Kom op zeg,,, doe nou is voor 1x niet zo moeilijk, en LAAT DE BURGER NOU EENS SPREKEN….

 5. Doesburger

  De burgers van Doesburg willen een Action in hun stad. Laat het anders met een referendum beslissen of de Action in de exercitieloods moet komen.

  Waarom zetten de tegenstemmers zichzelf niet over de vooroordelen van een Action in de exercitieloods. Het onderzoek dat uitgevoerd was hoeft niks te betekenen. Het kan totaal anders uitpakken in de praktijk als de Action zich gevestigd heeft in de exercitieloods.

  Laat de Action gewoon komen en mocht het binnen 1 jaar echt slecht uitpakken, dan kan er altijd nog naar een andere plek gekeken worden.

  Gun de Doesburgers hun Action winkel!!

 6. Peter

  Slimme uitspraak van Bouman “…de snelste oplossing om het college de ruimte te geven om in samenspraak met Action te zoeken naar een mogelijkheid tot een filiaal in de binnenstad.” In de binnenstad?? En al de auto’s dan van de klanten van Action? Zijn er zoveel m2 vrij in de binnenstad? Mijns inziens een belachelijke gedachte om Action in de binnenstad te plaatsen. Niet de gedachte van iemand die het beste wil voor Doesburg.

 7. Remco

  Na gisteravond begrijp ik het veel meer waarom het gemeentebestuur deze instelling heeft. We waren uitgenodigd voor de “welkomstavond” van de gemeente voor de nieuwe inwoners.
  Wat een stelletje… Iemand stelt een vraag en er volgt een minuten durend ontwijk gesprek, er wordt geen antwoord gegeven. De wethouder van de SP was de enige die een beetje kundig overkwam. De stadspartij en D66 daarentegen…

  Ik weet niet in wat voor realiteit het college leeft, maar het is niet de realiteit van Doesburg anno 2011.

  Trots op het feit dat je in Doesburg nog gratis kan parkeren aan ee rand van het centrum (niet in de buurt van de supermarkten..) en er dan bij vertellen dat het in Doetinchem overal betaald is… En Dieren dan, daar kan je wel gewoon gratis bij de supermarkten parkeren…

  Als ik gisteren het college bezig hoorde dan zal de Action hier nooit komen ben ik bang…

 8. Bart

  Doesburg en zijn burgers versus gemeenteraad……….

  Dat is een combi die al decennia lang niet gelinkt is aan elkaar oftewel deze gemeenteraad wil steeds weer alles bewerkstelligen maar op de verkeerde manier.
  Molenveld domper qua financiën van vanjewelste!
  De leegstand, steeds meer ontevreden burgers, werkgelegenheid die er niet is, jeugd heeft geen vertier (buiten 0313) kortom waar gaan we heen met Doesburg?
  Luisteren naar burgers is een vies woord voor welk college die er zit (met eerlijk een uitzondering voor Willem Bouwman die zijn nek wel uitsteekt)
  Daar waar elke gemeente een action toejuicht (bepaald geen overbodige luxe voor het armlastige Doesburg!) daar zit Doesburg weer te hannesen met wel niet wel niet!
  Het pand van Geereking staat leeg er is parkeerruimte en de drukte is daar te hanteren dus laat komen!
  Een action in de binnenstad? Waar dan? De enigste plek zou kunnen zijn het oude Rabobank pand!
  Nee we gaan naar een doesburg die straks sterk lijkt op een parijs voor stadje met alleen maar ateliers en kunstenaars…….niet dat daar iets op tegen is maar Doesburg doe eens wat voor eigen burgers die er wonen en hun centen uit geven.
  Wil je ooit uit het slop komen moet je mee in de vaart der volkeren en daar hoort een action bij!

  Ben benieuwd.

 9. Remco

  Zou het gemeentebestuur hier meelezen?

 10. tonnie

  Bouman die zijn nek uitsteekt?
  Kijk eens de raadsvergaderingen terug Bart.
  Zijn partij stemde juist tegen de komst van een Action in de exercitieloods

 11. piet

  Kom gemeente bestuur van Doesburg laat er een ACTION komen in de exercitieloods heel Doesburg wil het graag , niet kletsen dat het niet kan of mag met jullie zelfgemaakte regels .Waarom wel andere winkels buiten het centrum ? Daarna kunnen jullie aan het werk met het ARSENAL denk daar ook eens aan ? Als jullie TIJD hebben Of jaag je de Doesburger weer naar de buurgemeentes toe DENK NA ! DENK NA !

 12. Doesburger

  Mijn pluspunten voor een action in Exercitieloods:

  + Bedrijvigheid
  + Kwalitatief goede en betaalbare producten voor de consument
  + Werkgelegenheid
  + Aantrek van mensen/klanten buiten Doesburg (ook gunstig voor andere bedrijven)
  + Minder autodrukte in de binnenstad (te weinig parkeerplaatsen)

  Mijn minpunten:

  – Concurrentie met gelijkwaardige winkels(wel gunstig voor consumenten)

  Mijn conclusie:

  Laat de Action komen in de exercitieloods. Vooral in deze crisistijden is het een verademing voor Doesburg. De autodrukte neemt niet toe in de binnenstad, wat gunstig is voor het rustige karakter van de binnenstad. Het is maar een paar minuten lopen van de exercitieloods naar de binnenstad. Misschien is het een idee om ook borden te plaatsen bij de exercitieloods (als de action is gekomen) om door te verwijzen naar de stad met vermelding van de tijd die de klant kwijt is als diegene ook even naar de stad wilt gaan lopen om te winkelen.

 13. Bart

  Willembouman is echt een van de weinigen die zich laat aanspreken en het gesprek en discussie niet schuwt! Willem is een gewone man gebleven ipv vooruit te lopen met de borst zoals velen doen.
  De rest van die Doesburgse kabinet is al jaren onder gedoken en denkt puur sec aan zich zelf en of zijn kring.
  Nogmaals Doesburg is aan het verpauperen . Ik bedoel dan naar een minimaal modaal plaatsje wat gelijkend is als een voorstadje van Parijs.
  Ik refereer dan aan de vele ateliers, kunstenaars die het herbergt.
  Naar de doesburger moet de gemeenteraad kijken, werkgelegenheid enz.

  Je moet al zo vaak buiten de stad om enigzins goedkoop uit te zijn danwel om gewone winkels te zien.

  Nogmaals de action moet er gewoon komen zal een aanwinst zijn.
  En natuurlijk zal er concurentie zijn maar dat is normaal toch?
  Of houden we de oud gedienden de winkeliers van vanouds de hand boven de kop? Oftewel Paul staring zal minder verkopen als de action komt? Het zij zo. Monopolie kennen we niet in deze tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑