Pandeigenaar bevestigt komst New York Pizza naar Doesburg
New York Pizza komt naar Doesburg. Dat heeft de pandeigenaar bevestigd.
New York Pizza komt naar Doesburg. Dat heeft de pandeigenaar bevestigd.
De jongens van het populaire YouTube-kanaal Bankzitters hebben tijdens een snacktoer door Nederland ’t Bakhuus op de Kraakselaan in Doesburg bezocht. De video met daarin onze cafetaria is binnen een week meer dan een miljoen keer bekeken.
Het Arsenaal 1309 is vanaf deze maand opgenomen in de Michelingids. Eigenaar en chef Björn de Waal heeft volgens de vooraanstaande culinaire gids een bijzondere relatie met groenten en fruit. ‘Hij haalt ze zo lokaal mogelijk en laat hen de hoofdrol spelen in zijn creatieve keuken’, zo schrijft het instituut op de eigen website.
Een gevoel van opluchting overspoelt eigenaar Roy Kappert van Café De Waag in Doesburg, nu het mysterie van het verdwenen uithangbord is ontrafeld. De oudejaarsvereniging Vesuvius uit Friesland heeft de vermissing opgeëist als een ‘ludieke stunt’ om aandacht te vragen voor hun gesloten dorpshuis in Elsloo.
Eetcafé Bruut komt weer met een bijzondere actie in december. Het Doesburgse horecabedrijf nodigt 100 alleenstaande ouderen uit voor gratis viergangendiner inclusief drank. Eigenaar Ruud Wijlhuizen roept op om ouderen te melden.
Brasserie Oldenhave op camping Capfun IJsselstrand gaat maaltijden bezorgen in Doesburg. Het horecabedrijf wil inwoners van Doesburg graag kennis laten maken met spareribs, pizza’s, schnitzels en burgers.
Tapperij Hendrick op de driesprong in de binnenstad gaat op 1 juli van start. De opvolger van DuMidi begint eerst alleen met een terras, omdat het café nog verbouwd wordt.
Eetcafé Bruut Doesburg, dat toch al niet vies is van luchtige postings op sociale media, zet daags na de eclatante verkiezingsoverwinning van BBB een Boerenschnitzel Bij Bruut (BBB) op het menu.
De passantenhaven in Doesburg biedt ontwikkelmogelijkheden en waterrecreatie biedt kansen om ook een jongere doelgroep aan te trekken. Dat en meer komen naar voren in de Koersnota Toerisme, die de gemeente heeft opgezet.
IJssalon Hendrick heeft in Bart en Aniek van Kleef een nieuwe eigenaar. Het Amsterdamse horecakoppel heeft ook plannen om Café DuMidi nieuw leven in te blazen.
Het Arsenaal 1309 is nieuw opgenomen in restaurantgids Gault&Millau. Daarmee behoort het Doesburgse restaurant tot de betere eetgelegenheden van ons land. Met Michelin en Lekker behoort Gault&Millau tot de meest toonaangevende restaurantgidsen van Nederland.
Restaurant De Liefde bestaat 12,5 jaar en viert het jubileum met een liefdadigheidsactie. Doesburgers met een krappe beurs kunnen via Doesburg Vitaal een gratis diner winnen. De jubileumactie slaat aan.
Restaurant De Liefde komt op Valentijnsdag met een bijzondere actie. Op dinsdag 14 februari – de dag van de liefde – staat een speciaal keuzemenu op de kaart waarbij de liefdeskleuren zalm, roze en rood in de schijnwerpers staan.
Stadshotel Doesburg is met Restaurant De Kade één van de ruim 30 Achterhoekse restaurants die deelneemt aan Wild eten in de Achterhoek, de campagne om het eten van wildvlees in onze regio te promoten. Maandag 10 oktober was de aftrap bij Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem.
Pizzaketen New York Pizza houdt een open dag voor een vestiging in Doesburg. De pizzaketen zoekt één of meerdere ondernemers voor een zaak in de binnenstad.
Doesburg krijgt er een horecaconcept bij. Woensdag 1 juni gaat koffie-lunch-lokaal1309 open. Dit laagdrempelig horecaconcept komt in Het Arsenaal 1309, in de ruimte waar voorheen de herenkamer was gevestigd.
De vernieuwde versie van de Doesburgse Mosterdsoepwedstrijd is gewonnen door Lunchroom La Fleur, Brasserie De Poort en Lunchroom Sonja. De horecabedrijven wonnen in drie verschillende categorieën.
Ferry Snacks, de cafetaria in het centrum van Doesburg, komt in andere handen. Ferhat Yildiz doet de zaak over aan Gerrit ten Hoopen van Sonja’s Brood en Banket, pal naast de snackbar en gescheiden door de Helmichstraat.
Mano en Esther Dijkman-Das doen Het Arsenaal 1309 van de hand. De nieuwe eigenaar wordt Björn de Waal, die als ruim 3 jaar chef-kok is bij het Doesburgse horecabedrijf.
Een horecabedrijf starten in coronatijd. Dan heb je meer nodig dan alleen lef. In de nieuwste aflevering van HanzeTalk vertelt Yorrick Althoff zijn verhaal achter zijn Brasserie De Poort.
Restaurant De Liefde pakt uit op Valentijnsdag. Op maandag 14 februari is het restaurant geopend en staat er een speciaal 4-gangen-Valentijnsmenu op het programma. En er is meer.
Koe loe kai – gefrituurde kip in zoetzure saus – is een van de hoofdrolspelers in het nieuwe maandmenu van restaurant China. Dit menu is de gehele maand februari te bestellen en af te halen in de Kerkstraat 35.
Cafetaria Reinders is op 29 januari voor het laatst open onder de huidige eigenaren, de familie Reinders. In de laatste week voor het vertrek zijn er stoere stuntacties met diverse snacks. Op 29 januari trekt de familie Reinders om 19.00 uur de cafetariadeur definitief dicht.
Nu de horeca weer noodgedwongen dicht zit, is het van groot belang om ze in deze donkere tijd te steunen. Daarom hebben we horecaondernemers gevraagd om hun afhaal- of bezorgmaaltijden te melden, zodat wij deze bij de inwoners van Doesburg onder de aandacht kunnen brengen.
Nu de horeca weer noodgedwongen dicht zit, is het van groot belang om ze in deze donkere tijd te steunen. Daarom hebben we horecaondernemers gevraagd om hun afhaal- of bezorgmaaltijden te melden, zodat wij deze bij de inwoners van Doesburg onder de aandacht kunnen brengen.
Restaurant De Liefde is verbaasd over de eis van de gemeente om de buitenplaats achter de keuken leeg te maken. De ommuurde buitenplaats wordt vanwege ruimtegebrek al jaren gebruikt om kratten met flessen en een koelkast te plaatsen.
Eetcafé Bruut in Doesburg baart opzien met een opvallende video. In de video op Facebook vraagt het Doesburgse horecabedrijf aandacht voor haar afhaalmaaltijden, nu de horeca om 17.00 uur gesloten moet zijn.
Café DuMidi is definitief gesloten. Het café op de driesprong heeft enkele weken geleden de deuren officieel gesloten. De zaak staat er leeg en verlaten bij.
Cafetaria Reinders in Doesburg komt in andere handen. Zowel de vestiging op de Kraakselaan als de zaak op Beinum gaan per 1 februari over naar andere eigenaren. ‘Kort voordat we stoppen, doen we nog een keer gek’.
De nieuwe coronamaatregelen komen hard aan bij de Doesburgse horeca. Ondernemers zijn teleurgesteld, maar stellen ook dat ze positief proberen te blijven én ze komen met creatieve oplossingen.
Om aandacht te vragen voor aanrijdingen met wild, neemt Stadsbierhuys De Waag deel aan de campagne ‘Daar Jagen Wij Voor’. Inwoners van Doesburg kunnen gratis een wildkroket ontvangen van De Waag.
Op internet is een petitie verschenen waarin Doesburgers worden opgeroepen om tegen mogelijke terrasbeperkingen in de binnenstad te stemmen. Binnenstadbewoners zouden moeite hebben met horecaterrassen die vanwege corona groter zijn gemaakt.
In Het Arsenaal 1309 waait al enige tijd een andere culinaire wind. Het horecabedrijf is aangesloten bij Dutch Cuisine en zet focus op de Nederlandse keuken. Eigenaar Mano Dijkman legt uit wat Dutch Cuisine is en wat het betekent voor Het Arsenaal 1309.
Bistro La Boucherie is terug in het Doesburgse straatbeeld. De eetgelegenheid in de Boekholtstraat opent op 5 november de deuren. De culinaire koers is weer Frans, zoals het restaurant ooit furore maakte in Doesburg.