Bistro La Boucherie is terug in het Doesburgse straatbeeld. De eetgelegenheid in de Boekholtstraat opent op 5 november de deuren. De culinaire koers is weer Frans, zoals het restaurant ooit furore maakte in Doesburg.
Jarenlang was La Boucherie een vertrouwd gezicht in de Doesburgse horeca. De laatste jaren wisselde de zaak van eigenaar en koers. Na het overlijden van Peter-Paul Tazelaar zet zijn vriend Willem-Paul Dekkers (57) het restaurant nu voort.
Dekkers doet dat met een Franse kaart. Daar prijken onder andere kenmerkende gerechten op als Franse uiensoep, wijngaardslakken, steak tartaar, tournedos, entrecote, tarte tatin en crème brûlée.
‘Het wordt zoals het was’, meldt pandeigenaar en Doesburger Kees Bongers. ‘Dekkers heeft zijn zaak in Arnhem verkocht en richt zich volledig op La Boucherie in Doesburg. Geen tapashapjes meer, maar mooie bekende gerechten. Vanaf 5 november gaan de deuren weer open’.
In de hoogtijdagen stond Bistro La Boucherie zelfs vermeld in de Michelingids. Niet met een ster, maar wel opgenomen in de roemruchte eetgids van Michelin. Met de nieuwe koers wordt geen Michelinster nagestreefd. Wel goed eten met mooie wijnen.
Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: Xycleservice, PlusFitDoesburg, Rootz, Delikasa, Restaurant De Liefde, Hillenaar Optiek, Etos Doesburg en Restaurant China.