Beeldend kunstenaar en docent Riët Stegehuis uit Zwolle exposeert van 5 augustus tot en met 5 oktober bij Stein Boeken in de Gasthuisstraat 16 te Doesburg met muziekschilderijen, portretten en songtekstschilderijen.

 

Stegehuis is begonnen met tekenen toen ze net een potlood vast kon houden. Ze schreef ook al vroeg verhalen. In 1988 is ze aan de Kunstacademie Enschede (AKI) afgestudeerd als Illustrator, en in 2008 aan ArtEZ Zwolle als docent Beeldende Kunst en Vormgeving.

 

Haar inspiratiebronnen zijn: mensen, dieren, de natuur en muziek. De samenhang tussen tekst en beeld speelt een rol in een deel van haar werk. Ook taal, al of niet in een verhaal, is dus een inspiratiebron. Verder maakt ze muurschilderingen en illustreert en schrijft ze boeken.

 

Haar werk is veelal figuratief, kleurrijk en verhalend, en staat een beetje buiten de realiteit. Het spirituele en kosmische is belangrijk voor haar. Als materiaal gebruikt ze meestal olieverf, maar ook acryl, aquarel, inkt en kleurpotlood.

 

Naast haar eigen beeldende werk geeft ze cursussen tekenen/schilderen op haar atelier, losse workshops onder andere in het onderwijs en werkt ze als Museumdocent/rondleider bij Museum de Fundatie in Zwolle en Heino.

 

Stein Boeken is gevestigd in de Gasthuisstraat 16 in Doesburg en is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

John Lennon