Drie tentoonstellingen, een demonstratie en een wallenwandeling zijn er tijdens de Culturele Zondag in Doesburg op 3 augustus te beleven. De overige 30 deelnemers hebben bijna allen hun galeries, ateliers en werkplaatsen open en elke bezoeker kan er gratis een bezoek brengen.

 

Streekmuseum De Roode Toren aan de Roggestraat geeft informatie over de geschiedenis van de diverse grote adellijke huizen en kastelen. Door middel van landkaarten wordt duidelijk gemaakt waar deze zich bevinden.

 

Schilderijen van Simon Streuper zijn geinspireerd op de natuur, en regelmatig de IJssel rondom Doesburg, Dieren en Leuvenheim. Ze zijn te zien in Hotel Doesburg op de IJsselkade.

 

Galerie De Swarte Ram aan de Ooipoortstraat 60 houdt een expositie van werken van Ireen Draaijers en van Harry Wijgerse. Draaijers heeft zich laten inspireren door haar reizen. Wijgerse maakt bronzen beelden in een menselijke vorm.

 

Drukkerij De Arend gaat als demonstratie “briefjes van 5” produceren aan de Burg. Nahuyssingel 28.

 

World Art Galerie ‘de Veerpoort’ organiseert van 10.30 tot 11.30 uur een gratis ‘wallenwandeling‘ om Doesburg. Nadien soep voor 2,50 euro.

 

Uiteraard zijn alle deelnemers aanwezig om de vragen te beantwoorden. ‘Had u altijd al willen weten hoe een bepaald soort werkstuk tot stand komt, dan is het een uitgelezen kans om via onze specialisten uw kennis te verrijken. Bij de VVV en bij de deelnemers is een uitvoerige brochure te verkrijgen met een plattegrond van de oude Hanzestad met daarin de markering waar men zoal terecht kan’, aldus Arie Niks namens de organisatie.