Stadshotel Doesburg is met Restaurant De Kade één van de ruim 30 Achterhoekse restaurants die deelneemt aan Wild eten in de Achterhoek, de campagne om het eten van wildvlees in onze regio te promoten. Maandag 10 oktober was de aftrap bij Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem.
Al 42 jaar werken Achterhoekse wildrestaurants samen om te laten zien dat je in de Achterhoek moet zijn om wildvlees te eten. Op maandag 10 oktober is het wildseizoen traditioneel geopend bij Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem.
Tijdens de opening van het wildseizoen vertelde Bjorn Massop van Ruimzicht over duurzaamheid, wildpluk en vierkantsverwaarding. ‘Voedsel hoeft niet de hele wereld over te reizen. Tijdens het wildseizoen zijn er in eigen regio vele ingrediënten verkrijgbaar, door de veelzijdigheid en diversiteit in de natuur. Denk aan kruiden, paddenstoelen en het wild dat op dit moment beschikbaar is. Plus de producten die door boeren zijn gemaakt, die van deze streek houden en zuinig omgaan met hun grond’, aldus Massop.
Stadshotel Doesburg is al vele jaren aangesloten bij de campagne en heeft Achterhoeks wild prominent op de kaart staan. Verder is er een 2-daags wildarrangement met een viergangen wilddiner, overnachting en uitgebreid ontbijt.
Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: Xycleservice, PlusFitDoesburg, Rootz, Delikasa, Restaurant De Liefde, Hillenaar Optiek, Etos Doesburg, Restaurant China en Afscheid en Meer Doesburgh.