Open Coffee is een fenomeen in Nederland. Doesburg heeft inmiddels ook kennis gemaakt met deze informatieve en ongedwongen bijeenkomsten van lokale ondernemers. De eerste twee bijeenkomsten zijn achter de rug en de derde staat op stapel. Tijd om eens wat dieper in te gaan op dit voor Doesburg nieuwe verschijnsel. We vragen het Casper Bakker, mede-initiatiefnemer van Open Coffee in Doesburg en eigenaar van Logict. Een interview.


Wat is Open Coffee precies?

Open Coffee is een leuke en gezellige manier om andere Doesburgse ondernemers te leren kennen. Het is ongedwongen en relax. Het kost je ook net zo veel tijd als je zelf wil. Je kunt komen en gaan wanneer je wilt. Ook als je twee keer per jaar komt, ben je van harte welkom. En je hoort direct wat er leeft in Doesburg en wat de laatste ontwikkelingen zijn.


Wat kunnen Doesburgse ondernemers hiermee?

Maar net wat ze er zelf mee willen. Nieuwe contacten leggen, bestaande contacten onderhouden, je bedrijf of jezelf verkopen, kennis delen, of gewoon alleen een kopje koffie drinken.


Waarom is dit in jouw ogen een goed initiatief?

Of het een goed initiatief is, is aan de bezoekers en de Doesburgse ondernemers om te bepalen. Maar wij horen zeer enthousiaste verhalen van de bezoekers van de eerste twee Open Coffee’s. Ik denk dat het concept van Open Coffee heel erg past in het Doesburgse centrum. Het lijkt bijna wel bedacht voor de gezellige en toegankelijke Doesburgse ondernemerswereld.


Is er sprake van een trend of denk je dat Open Coffee een blijvertje is?
Lastig te zeggen na twee maanden. Maar de aantallen bezoekers en de sfeer van de eerste twee keer heeft al onze verwachtingen overtroffen. In andere plaatsen in Nederland waar Open Coffee eerder al van start is gegaan (half jaar tot twee jaar) draait het nog steeds erg goed en komen er elke keer weer nieuwe mensen. Ik verwacht wel dat dit iets is wat over een jaar zeker nog bestaat in Doesburg.


Leuk die Open Coffee, maar zijn er al deals gesloten?

Ik weet dat er al meerdere deals zijn geweest door contacten die op de Open Coffee in Doesburg zijn gelegd. Maar eerlijk gezegd maakt ons dat niet zo veel uit. Wij komen er zelf voor de sfeer, de gezelligheid en de kennis die je kunt delen. Je weet nooit wat er ooit uit die contacten kan komen. Maar je zou er niet voor de ‘deals’ naartoe moeten komen.


Tot slot. Waarom moeten alle ondernemers een Open Coffee bezoeken?

Men moet vooral komen omdat bij Open Coffee niets moet. Geniet van een heerlijk kopje koffie en doe leuke contacten op. En daarna lekker fris aan het werk.De eerstvolgende Open Coffee staat gepland op 5 mei en start om 08.30 uur. Plaats van handeling is Gasthuis du Soleil. De koffiebijeenkomst is gratis te bezoeken. Vooraf aanmelden kan via de website www.opencoffeedoesburg.nl.