In de landelijke poëzieweek, waarvoor zij in 2013 het Poëzieweekgeschenk schreef, brengt Anna Enquist op zondag 28 januari om 15.00 uur in de Gasthuiskerk samen met pianist Ivo Janssen een programma met afwisselend gedichten en muziek.

Het thema van de poëzieweek, muziek, is bij Enquist in goede handen is. In haar romans en poëzie speelt muziek vaak een grote rol.

Na haar studie aan het conservatorium deed Enquist een opleiding psychoanalyse. Ze debuteerde met de poëziebundel Soldatenliederen, waarmee ze de C. Buddingh’- prijs won.

Haar debuutroman Het meesterstuk verscheen in 1994 en werd bekroond met de Debutantenprijs. Naast haar interesses muziek en psychoanalyse heeft Enquist ook een grote liefde voor voetbal. Zo werkte zij mee aan het voetbaltijdschrift Hard Gras. Van 2014 tot en met 2016 was Anna Enquist stadsdichter van Amsterdam.

Ivo Janssen studeerde bij Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Tussen 1986 en 1990 won hij een aantal prijzen, waaronder de Jacques Vonk Prijs. Sinds zijn debuut in het Concertgebouw in 1988 treedt Janssen regelmatig op in Nederland, en ook in Duitsland, Frankrijk, Italië, Australië en de VS.

Ivo Janssen en Anna Enquist begonnen hun samenwerking met een programma rond de preludes van Chopin en gedichten van Enquist. Daarna volgden programma’ s als Schumanns Kinderszenen met gedichten over kinderen, een oorlogssonate van Prokofiev over het bombardement op Rotterdam en Bachs Goldbergvariaties met teksten uit de roman Contrapunt.

Een toegangskaart kost 15 euro en is online te bestellen via www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com en Etos Doesburg.