Wethouder Willem Bouman (SP) van Doesburg heeft de gemeenteraad van Doesburg woensdagavond op de hoogte gebracht dat de jaarlijkse bijdrage aan Presikhaaf Bedrijven als gevolg van tegenslagen dit jaar fors hoger wordt. Bouman spreekt van enkele tonnen meer.


De onaangename financiële boodschap volgt op een brief die Presikhaaf Bedrijven vandaag heeft verstuurd naar de aangesloten gemeenten. In een toelichting tijdens de raadsvergadering woensdagavond liet Bouman weten dat er nog enkele tonnen extra nodig is voor de herstructurering van Presikhaaf Bedrijven.


‘Houd rekening met een tegenvaller van enkele tonnen’, waarschuwde Bouman de raad. ‘Cijfers moeten nog worden doorberekend, maar voor 2012 gaan we als Doesburg uit van een bedrag van 520.000 euro’, aldus Bouman.


Ondanks dat het onderwerp pas morgen op de politieke agenda staat, zorgt de mededeling van Bouman voor verbaasde reacties. PvdA Doesburg vraagt op Twitter waar het geld vandaan moet worden gehaald. CDA Doesburg spreekt, eveneens op Twitter, van een enorme financiële aanslag.