Het Kampen Boys Choir komt zaterdagmiddag 16 juni naar de Martinikerk te Doesburg. Het koor zingt in deze monumentale kerk een Choral Evensong. Deze manier van zingen is gebaseerd op de Engelse kathedraal koor traditie, onlangs nog te zien tijdens de Britse ‘Royal Wedding’ van Prins Harry en Meghan Markle.

De Choral Evensong begint om 16.30 uur en duurt ongeveer drie kwartier. De kerk is open vanaf 16.00 uur en de toegang is gratis. Wel wordt een vrije gift bij de uitgang gewaardeerd.

De Martinikerk in Doesburg met zijn fraaie Walcker-orgel leent zich uitermate goed voor de Engelse kerkmuziek. Ook nu weer staan er prachtige muziekstukken op het programma van componisten als Stanford, Rachmaninoff en Stainer.

Zoals gebruikelijk krijgt iedereen de gelegenheid een aantal mooie Hymns mee te zingen. De koor- en samenzang wordt op het orgel begeleid door Sietze de Vries, de vaste organist van het koor. Het geheel staat onder leiding van dirigent Rintje te Wies.

Overige data 2018
Dit zijn de data waarop het koor nog meer te horen is in Doesburg:
* zaterdag 6 oktober, 16.30 ur (Choral Evensong)
* zaterdag 22 december, 16.30 uur (Christmas carols)

Over het koor
Het Kampen Boys Choir is een koor naar Engels voorbeeld en bestaat sinds september 2002. Het omvat ongeveer 24 jongens (trebles) en 14 mannen (countertenoren, tenoren en bassen).

Het is gebaseerd op de Engelse jongenskoortraditie en het voert dan ook een consequente Engelse koorstijl, niet alleen qua omvang en stembezetting, maar ook in de sterke aandacht voor de stemkwaliteit van de individuele jongens en mannen: alle jongens en mannen krijgen bij het Kampen Boys Choir zangles en een klassieke zangopleiding.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.