Doesburg krijgt een plek waar zelfstandig professionals of kleine ondernemingen kunnen werken. Het gaat om ondernemershuis Hanzehuys. In het pand aan de Koepoortstraat, waar voorheen de ING Bank zat, kunnen ondernemers per dagdeel werkruimte huren om te werken en om andere ondernemers te ontmoeten.


‘Met het Hanzehuys willen we het nieuwe organiseren onder de aandacht brengen. We willen onderdak bieden aan ondernemers. Speerpunt is de ondernemers te laten samenwerken’, aldus de initiatiefnemers Harko Sterk van Sterkr Projectmanagment bv en Marcel Opgenoort van OPG Landscape bv.


Het plan is om na de zomervakantie de deuren officieel te openen. Op vrijdag 24 juni 2011 is er vanaf 15.00 uur een inloopmiddag om het pand en het toekomstige ondernemershuis te bezichtigen.


Op de begane grond kunnen in een gezamenlijke ruimte werken. Door eenvoudig in te loggen, kunnen ze direct gebruik maken van internet. Op de eerste verdieping komen meerdere afgesloten werkkamers. De zolder willen Sterk en Opgenoort zelf gebruiken om hun eigen bedrijven vanuit te runnen.


Het later dit jaar te openen Hanzehuys kreeg zaterdag 14 mei extra aandacht door de aankondiging van burgemeester Kees Luesink tijdens de ondernemersbeurs Doesburg Onderneemt dat Doesburg een ondernemershuis krijgt.