De Nederlandse celliste Ella van Poucke is een van de belangrijkste cellisten van haar generatie. Nicolas van Poucke is een van de meest veelbelovende Nederlandse pianisten. Deze twee jonge talenten, broer en zus, wonnen in binnen- en buitenland al veel prijzen en spelen op zondag 26 februari om 16.00 uur in Gasthuiskerk Doesburg een uitgelezen recitalprogramma.

Ella van Poucke werd geboren in 1994 en is een van de belangrijkste cellisten van haar generatie. Onlangs won zij de eerste prijs tijdens het Internationale Isang Yun Cello Concours 2015. Daarnaast won zij de Leopoldium Award 2015, de Prix Nicolas Firmenich 2013, de Elisabeth Everts Award 2014, de Prix Academie Maurice Ravel 2012, Dutch Musician of the Year 2012, was zij eerste prijswinnaar van het Prinses Christina concours en ontving zij onder andere de speciale prijs als “erkenning van haar uitmuntende uitvoering tijdens de Grand Prix Emanuel Feuermann 2014”.

Nicolas van Poucke won de 1ste prijs tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours 2006. Op het Steinway & Sons concours ook in 2006 won hij behalve de eerste prijs ook de publieksprijs. Tijdens de European Union Piano Competition 2009 in Praag won hij een prijs voor de beste uitvoering van een werk van J.S. Bach en tijdens het Nationaal Pianoconcours 2010 van de YPF werd Nicolas verkozen tot de beste deelnemer in zijn leeftijdscategorie.

Het optreden op 26 februari begint om 16.00 uur een toegangskaart kost 15 euro. Kaarten zijn te bestellen via www.gasthuiskerkdoesburg.nl

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Datzijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.