FNV: ‘Werken zonder zicht op betaald werk’

FNV Lokaal Doesburg ziet volgens eigen zeggen steeds vaker dat bijstandsgerechtigden langdurig met behoud van hun uitkering moeten werken, zonder uitzicht op gewoon betaald werk. ‘Wij vinden dit niet kunnen. Wij roepen bijstandsgerechtigden in Doesburg op hun ervaringen met ons te delen’, aldus Frans van der Krul, Coördinator Doesburg van FNV Lokaal.


Verder wil FNV Lokaal Doesburg dat bij voldoende belangstelling een thema-avond organiseren over de rechten en plichten als bijstandsgerechtigden. Tijdens deze bijeenkomst kan dan worden ingegaan op re-integratie en werk met behoud van uitkering.


In de zomer van 2012 heeft de FNV een landelijke oproep op de website geplaatst. Meer dan honderd bijstandsgerechtigden hebben hun verhaal op dit meldpunt achtergelaten. De FNV zegt erg geschrokken te zijn van het aantal klachten over de arbeidsomstandigheden, verdringing en de bejegening en vermoedt dat dit nog maar het topje van de ijsberg is.


Daarom wil FNV Lokaal Doesburg graag weten hoe dit in Doesburg geregeld is. ‘Hebt u een bijstandsuitkering en moet u hiervoor onbetaald werk te verrichten? Neem dan contact met ons op. Uiteraard geheel anoniem: u hoeft uw persoonlijke gegevens niet door te geven. Wij zijn alleen geïnteresseerd in uw ervaringen’, aldus Van der Krul.


Met de resultaten van dit onderzoek wil FNV druk zetten op de gemeentelijke politiek. Van der Krul: ‘De gemeente is er verantwoordelijk voor dat het re-integratiebeleid sociaal en goed moet zijn en dat met cliënten op een fatsoenlijke manier moet worden omgegaan’.


4 reacties

 1. Frans van der Krul

  Voor nadere informatie kunt u contact opnemen via:
  Frans van der Krul
  tel:0313-474690
  06-22340566
  frans.vanderkrul@gmail.com
  of op de site:http://www.fnvlokaalwestachterhoek.nl

 2. Benaisa Bouyelma

  Geachte

  Ik ben zo persoon hoog opgeleid maar liep al een tijdje bij de bijstand ,maar ik hoefde niet te rekenen op ondersteuning,maar dank zij Angelque Beem ben ik wat opgeschoten,maar ik ben nog steeds niet uit de bijstand

  Met vriendelijke groet

 3. Will van Dooren

  ‘Hebt u een bijstandsuitkering en moet u hiervoor onbetaald werk te verrichten???? maar men “krijgt”al geld namelijk een uitkering dus wordt men al betaald voor als men werk doet, en laten we eerlijk zijn wat is er mis met wat te doen terwijl je toch een inkomen “krijgt”. ik heb het gevoel altijd dat men een uitkering ziet als verplichte gift van de gemeente of rijk, en als men dan wat daarvoor moet doen dat men dan ook nog geld erbij wil hebben. en ik weet ook wel dat het niet prettig is om geen werk te hebben maar er is natuurlijk heel veel vrijwilligers werk te doen en dat is niet alleen goed voor het sociale aspect maar ook voor de mensen die je helpt….maar ik zal het wel verkeerd zien…

 4. Hanny ten Dolle

  Nee Will zo als jij zie ik het ook.

  Niks mis mee om wat terug te doen voor de gemeenschap.
  Denk dat ook voor de regelmaat van je leven dit goed is. Als je weer een baan vindt dan is het minder moeilijk om weer in die regelmaat terug te stappen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑