Geen prijs voor Gasthuiskerk bij landelijke wedstrijd

Het is de Gasthuiskerk niet gelukt om in de prijzen te vallen tijdens de landelijke verkiezing ‘Meest gastvrije theater van Nederland’. Wel is er een prima beoordeling voor de Doesburgse evenementenlocatie.

Dit jaar hield de ANWB opnieuw de verkiezing ‘Meest gastvrije theater van Nederland’ om zijn 4,4 miljoen leden attent te maken op Nederlandse theaters waar zij bijzonder goed worden ontvangen en waar voorstellingen het best tot hun recht komen.

Gasthuiskerk Doesburg was genomineerd en behoort daarmee, amper vier jaar na zijn oprichting, tot de top veertig van die theaters en podia. Hoewel de Gasthuiskerk niet in de prijzen viel kwam het Doesburgse podium er op een aantal punten bijzonder goed vanaf.

In het rapport dat is gekoppeld aan de verkiezing kreeg de Gasthuiskerk prima beoordelingen, waarvan de hoogste voor sfeer en uitstraling. Maar liefst een 9,28 kreeg de Gasthuiskerk hiervoor, ruim hoger dan het gemiddelde van alle Nederlandse theaters. Ook bij de beoordeling van de ticketprijzen deed de Gasthuiskerk het beter dan gemiddeld – hier werd een 8,85 gescoord.

Bij de beoordeling van de horeca, niet alleen die in de eigen foyer maar ook die in de rest van de stad werd een 8,83 gescoord. Uiteraard waren er ook punten waarop er wat minder werd gescoord, maar met maximaal 150 zitplaatsen is het niet mogelijk hetzelfde aanbod te bieden als theaters met zalen van 800 of meer zitplaatsen.

Het gewogen eindcijfer van de Gasthuiskerk, dat is het resultaat gemeten over alle gemeten criteria, en naar rato van de grootte van de vestigingsplaats, is hoger dan het landelijk gemiddelde van alle theaters. De Gasthuiskerk scoort hier een 8,74.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

 

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑