Vogelvereniging ‘Vogelvrienden’ uit Doesburg houdt weer haar jaarlijkse vogeltentoonstelling. Dat gebeurt op vrijdag 30 november, zaterdag 1 december en zondag 2 december. Dit jaar hebben 18 inzenders bijna 200 vogels ingeschreven voor de onderlinge show, die ook gezien wordt voor een voorbereiding van de vogels voor diverse andere tentoonstellingen en de Bondskampioen in Januari 2013 in Zutphen.


Dit jaar hebben de leden weer ingeschreven met kanaries, postuurkanaries, tropische vogels, grasparkieten, agaporniden en grote parkieten. Deze vogels zullen gaan strijden voor de beschikbare prijzen waaronder de Bernhard Haanappel wisselbeker bij de senioren en de jeugd. Die worden uitgereikt aan de vogel met de hoogst behaalde punten op de show.


Tevens heeft de vereniging iets nieuws bedacht. Iedere bezoeker aan de vogelshow krijgt een papier mee om de mooiste vogel van de tentoonstelling te kiezen. De vogel die de meeste stemmen heeft gekregen, wordt uit het aantal stemmen 1 winnaar getrokken, die een zeer mooie prijs kan winnen.


De aankleding van de show zal worden verzorgd door de leden in samenwerking met Tuincentrum Bloemendaal. Op zondag is er tevens koopzondag bij tuincentrum Bloemendaal met een schitterende kerstshow. De show wordt gehouden bij Tuincentrum Bloemendaal Rijksweg 14 te Drempt.


De openingstijden zijn:


vrijdag    30 November 2012 van 10 uur tot 21 uur

zaterdag   1 December 2012 van 10 uur tot 17 uur

zondag     2 December 2012 van 10 uur tot 17 uur