In kinderfilmhuis De Teil in het Meulenhuus in het centrum van Doesburg draait op zaterdag 12 februari de kinderfilm ‘Laban, Het Allerliefste Spookje.’ Deze Nederlands gesproken tekenfilm begint om 14.00 uur en is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.


De tekenfilm gaat over het spookje Laban die avonturen beleefd met zijn beste vriend Bas en zijn zusje Labolina. Ze snoepen stiekem van de heerlijke kokosballetjes die mama spook heeft gemaakt, spelen verstoppertje, krijgen een gekke oom op bezoek, maken levensechte schilderijtjes, picknicken in de regen en gaan op zoek naar de mama en papa van een baby vleermuisje.


De film op 12 februari begint om 14.00 uur. De zaal is vanaf 13.30 uur open. De toegangsprijs bedraagt 2,50 euro. In de pauze krijgen de kinderen limonade en een versnapering. Op YouTube is de trailer van de film te zien.


Kinderfilmhuis De Teil maakt onderdeel uit van vereniging Het Badhuis. Bij de Teil en Het Badhuis werken vrijwilligers die iedere tweede zaterdag van de maand, behalve in de maanden juli en augustus, een kinderfilm verzorgen. De laatste voorstelling van het seizoen is meestal een kindertheatervoorstelling.