In kinderfilmhuis De Teil in het Meulenhuus in het centrum van Doesburg draait op zaterdag 12 maart de kindertekenfilm ‘Pelle en de waterdieven’. Deze Nederlands gesproken tekenfilm begint om 14.00 uur en is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.


De tekenfilm gaat over het knappen van een elektriciteitskabel tijdens een hevige storm in een klein Noors kustplaatsje. Pelle de politiewagen komt in actie en slaagt erin een nieuwe kabel naar het dorp te leiden. Hij raakt de oude kabel aan en krijgt een gigantische schok; iedereen denkt dat Pelle verslagen is. Maar dan komt hij weer tot leven. Voortaan gaat hij door het leven als elektrische auto!


Intussen zijn buiten het dorp twee duistere figuren actief. Ze hebben een stuwdam gebouwd om het water op te vangen uit de bron die het dorp van drinkwater voorziet. Ze zijn van plan om het water tegen een hoge prijs te verkopen. Als Pelle de dorpelingen waarschuwt, wil niemand hem geloven. De twee waterdieven moeten gestopt worden.


De film op 12 maart begint om 14.00 uur. De zaal is vanaf 13.30 uur open. De toegangsprijs bedraagt 2,50 euro. In de pauze krijgen de kinderen limonade en een versnapering. Op internet is de trailer van de film te zien.


Kinderfilmhuis De Teil maakt onderdeel uit van vereniging Het Badhuis. Bij de Teil en Het Badhuis werken vrijwilligers die iedere tweede zaterdag van de maand, behalve in de maanden juli en augustus, een kinderfilm verzorgen. De laatste voorstelling van het seizoen is meestal een kindertheatervoorstelling.