Mooie verkoopcijfers Doesburgse ‘Rotary’ legpuzzel

Er zijn ruim 375 legpuzzels verkocht van de Rotaryclub Doesburg afgelopen zaterdag op de Kerstmarkt in Doesburg. De totaalopbrengst van de puzzelverkoop bedroeg vierduizend euro en wordt in zijn geheel overgemaakt aan de voedselbank. Doesburg is aangesloten bij Voedselbank Arnhem en heeft een uitgiftepunt ergens in de stad.


Bij de start van de kerstmarkt werd de eerste Doesburgse ‘Rotary’ legpuzzel overhandigd aan burgemeester Kees Luesink, in het bijzijn van de voorzitter van de Voedselbank Arnhem (waar het uitgiftepunt Doesburg onder valt) en de fotograaf van de puzzel, Peter Bakker.


Uitgelegd werd dat de opbrengst van de verkochte puzzels volledig ten goede komt  aan afnemers van de Voedselbank. Burgemeester Luesink had veel waardering voor dit initiatief van Rotaryclub Doesburg en deed meteen een goede duit in het zakje door 25 puzzels te bestellen namens de gemeente. Daarna ging de verkoop op twee locaties van start.


Uiteindelijk werd er volgens Jan Strating van Rotary Doesburg een schitterend resultaat behaald. ‘Er werden maar liefst ruim 375 puzzels verkocht. Daarnaast werden nog een hoeveelheid sieraden en ‘kleine kerstspulletjes’ verkocht. De totaalopbrengst bedroeg maar liefst vierduizendeuro’, aldus Stating.


De puzzel kost 9,95 euro en blijft ook na de kerstmarkt verkrijgbaar bij Boek & Buro, Warenhuis Staarink, de VVV en Streekmuseum De Roode Tooren.

5 reacties

 1. Will van Dooren

  ” een uitgiftepunt ergens in de stad” ??? waar??? en waarom staat er niet waar dit is, ik weet het niet en misschien meer mensen niet..

 2. Richard Kok

  @Will
  Dit wordt vanwege privacy en mogelijke gevoeligheid niet vrijgegeven. Heb vorig jaar de directeur van de Voedselbank geïnterviewd en hij gaf aan dat er bij mensen toch een soort van schaamte is om beroep te moeten doen op de voedselbank. Daarom wordt de locatie niet prijsgegeven. Dat vind ik een prima argumentatie. Het gaat niet om de locatie, het gaat om het feit dat we op deze manier mensen kunnen helpen. Dat telt!

 3. Will van Dooren

  oke maar als je nu eens wat wilt brengen om ze te steunen waar kun je dan terecht?

 4. Richard Kok

  @Will
  Dan vind je hier gegevens om contact op te nemen -> http://www.voedselbankarnhem.nl/Contact.htm

 5. Hanny ten Dolle

  @Will van Dooren: Waar het is weet ik ook niet maar de mensen die er gebruik van moeten maken krijgen het adres wel.
  Enne…. als je wil schenken aan de voedselbank denk ik dat je het adres ook wel krijgt. Want ook voedselbanken kampen met schaarste. Dus wie nog wat (veel) weg te geven heeft aan voedsel of zo meteen weer de kerstpakketten: denk eens aan de voedselbank. Denk dat dat via Richard wel te regelen valt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑