Galerie Ko zijn Kunstof heeft iedere maand een wisselende expositie. In mei zijn er drie kunstenaars die de expositie vernieuwen: Gitte van Halteren met sieraden van glaskralen, Elma van Kruijssen met geschilderde gedichten en Hans Butzelaar met schilderkunst.


Op Culturele Zondag 6 mei gaf Gitte van Halteren een demonstratie zelfgebrande glaskralen. Hier maakte ze vervolgens sieraden van. Na het verwarmen en smelten van glazen staafjes in een speciale brander kan het eigenlijke ‘spelen’ met het glas beginnen door bijvoorbeeld te draaien, trekken en prikken. De kralen zijn dus altijd speciaal en uniek.


De sieraden van Gitte van Halteren zijn nog de hele maand mei te bezichtigen en te koop in Galerie Ko zijn Kunstof. De Doesburgse Elma van Kruijssen toont geschilderde gedichten: de basis voor een schilderij of collage is meestal een gedicht van eigen hand, soms van een andere dichter. Tekst wordt beeld, letters worden patronen, en daar waar de woorden leesbaar zijn hebben ze betekenis.


Hans Butzelaar wil geen boodschap brengen, maar probeert iets te maken wat aangenaam is om naar te kijken. Hij is op zoek naar een stijl waarin abstractie en impressionisme samen kunnen gaan. Prettige landschappen, vriendelijke portretten. Al zijn schilderijen zijn ingelijst.


Vaste kunstenaars zijn Arvid Ehlert, Afke Kerkhoven met fotografie en Vinaigrettekunst met schilderijen en objecten. Door de unieke samenwerking van kunstenaars uit verschillende disciplines, kunnen bezoekers een gevarieerde expositie bekijken. De galerie telt twee verdiepingen en is gevestigd in het opvallend rode huis met de kunststof kozijnen, Roggestraat 21.


Open: iedere vrijdag van 14 tot 17 uur, zaterdag en Culturele Zondag van 12 tot 17 uur. De galerie blijft geopend totdat het pand verkocht wordt. De websites van de kunstenaars: 8terhuis.nl – watzijnnouwoorden.nl – butzelaarbeeldendekunst.nl – PhotographyNow.nl – grafischeweelde.nl – vinaigrettekunst.nl.