Dichter, vertaler en muzikant Menno Wigman is op zondag 9 april om 17.00 uur te gast in Gasthuiskerk Doesburg. Wigman debuteerde in 1997 met de bundel ’s Zomers stinken alle steden.

Ook zijn tweede dichtbundel Zwart als kaviaar werd goed ontvangen en in 2002 bekroond met de Jan Campertprijs. In 2004 verscheen de bundel Dit is mijn dag. Wigmans poëzie staat in de traditie van de romantisch-decadente poëzie uit het fin de siècle.

Naast dichter is Wigman vertaler van Charles Baudelaire, Gérard de Nerval, Rainer Maria Rilke, Thomas Bernhard, Hugo von Hofmannsthal en Leopold Andrian. In 1998 verscheen Wees altijd dronken, een bloemlezing met vijftig Franse prozagedichten uit het fin de siècle.

In 2006 verscheen zijn prozadebuut, het dagboek Het gesticht. Drie maanden Den Dolder. Menno Wigman verbleef drie maanden als gastschrijver in een paviljoen op het terrein van de Willem Arntsz Hoeve in Den Dolder.

Hij wilde er nieuwe gedichten schrijven voor de Gedichtendagbundel 2006, ging op zoek naar de poëzie van de bewoners van de kliniek en vond sporen van de beroemdste patiënt van Den Dolder: Gerrit Achterberg. Hij tekende dit op in een logboek.

Kaarten voor de voorstelling kosten 10 euro per stuk en zijn te reserveren via www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.