Donderdagavond 16 november vindt in de Grote of Martinikerk te Doesburg een concert plaats voor orgel met werken van Karg-Elert, Dupré, Andriessen, Alain, Franck en Vierne. Het grote Walcker-orgel wordt bespeeld door Jan Hage.

Het concert vindt plaats in samenwerking met de Stichting Vox Humana. Deze stichting zet zich in voor de Nederlandse orgelcultuur. Dit doet zij door het organiseren van concerten en excursies naar plaatsen met bijzondere orgels.

Jan Hage (1964) volgde orgellessen bij Kees van Eersel. Vervolgens studeerde hij orgel bij André Isoir aan het Conservatoire National de Région te Boulogne-Billancourt en rondde deze studie af met de Premier Prix ‘à l’unanimité du jury’. In 2006 ontving hij de Médaille d’argent van de Société Académique Arts-Sciences-Lettres te Parijs vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur.

Jan Hage geeft vele concerten in binnen- en buitenland en maakt radio- tv- en cd-opnames. Hij is een warm pleitbezorger en veelgevraagd interpreet van hedendaagse orgelmuziek.

Als solist trad hij op met onder andere de Slagwerkgroep Den Haag en het Asko Ensemble. Als componist schreef hij werken voor orgel en ensembles. Hij werd in 1995 benoemd tot organist van de Kloosterkerk in Den Haag. In 2011 werd hij organist van de Domkerk in Utrecht.

Vóór en na het concert is er gelegenheid voor een drankje of kopje koffie/ thee. Toegang € 15,00 en voor donateurs van StiDoMu € 13,00 (voorverkoop 12,50) Jongeren tot 18 jaar vrij toegang. Kaarten via www.stidomu.nl en aan de kassa.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.