Op initiatief van de Culturele Zondag in Doesburg zijn Ina Timmer en Rob Verhoef druk geweest om gelden bijeen te brengen voor het opnieuw plaatsen van een beeld op de Paardenmarkt in Doesburg. Tevens hebben zij van beeldhoudster Rini Dado een bronzen paard gereserveerd.

Op de Paardenmarkt stond bij de Gasthuiskerk een bronzen paardje, dat was gemaakt door Doesburgse Theo Renirie. Dit kunstwerk werd in februari vorig jaar gestolen.

In eerste instantie is onderzocht of er nog gietmodellen waren van dit paardje van de inmiddels overleden Renirie. Maar dat was niet het geval. Daarna is er contact geweest met een ander Doesburgse beeldengietster.

Rini Dado had al eens eerder een paardje vervaardigd. Vervolgens startte de fondsenwerving en dat leverde voldoende geld op om nu dit paardje over enkele weken te kunnen plaatsen bij de Gasthuiskerk. De officiële onthulling zal verricht worden door burgemeester Loes van der Meijs op dinsdag 4 april.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.