De zondagmiddagconcerten bij Podium Acanthus Doesburg op 5 november worden gespeeld door de jonge pianiste Florence van der Does. Drie componisten heeft zij uitgekozen voor haar concert.

Als intro klinkt de Fantasie in c klein van Mozart, een voor zijn tijd heel modern geschreven compositie. Het heeft geen vaste sonatevorm, maar een vrije vorm met veel afwisseling in toonsoorten.

Daarna volgen drie werken waarin klokken prominent aanwezig zijn. Door twee componisten: Debussy en Ravel, die allebei impressionisten zijn. Klinkende klokken zijn als het ware te horen. Debussy gebruikte de klokken, die hij in de Jura hoorde als inspiratiebron en ook de klanken van de oosterse Gamelan.

Ravel hield van het klokgelui dat om 12.00 uur in Parijs klonk. Daardoor liet hij zich inspireren in La vallée des cloches.

Dit concert past prachtig in Doesburg met zijn mooie carillon, waar ook de luidklokken klinken om 12.00 en 21.00 uur.

Florence van der Does begon na het volgen van vioollessen met pianoles. Aan het conservatorium van Amsterdam volgde zij de vooropleiding. Momenteel studeert zij bij Frank Peters aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle.

Florence geeft regelmatig concerten en is actief in de kamermuziek. Zij heeft inmiddels een uitgebreide podiumervaring. Samen met Ischico Velzel vormt zij een Pianoduo. Ook maakt zij deel uit van het Fasna Trio.

 Het optreden begint om 13.30 en om 15.00 uur. Een concert duurt ongeveer een half uur en tijdens het optreden is het niet mogelijk om binnen te lopen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.