Het open podium van Gasthuiskerk Doesburg gaat op zondag 5 mei om 14.30 van start met het akoestische duo JustUs 2. De tweede artiest van de middag is singer-songwriter De As uit Amsterdam. Na de pauze is het podium voor folkformatie Boanna Boyne. Het open podium is gratis toegankelijk.

JustUs 2 bestaat uit gitarist Tom Kreijne en zangeres Lisanne Kaal. Kreijne was al eens eerder te gast in Doesburg. Tom en Lisanne zingen classics als What about us, Country roads of Bad Moon Rising.

De Amsterdamse singer-songwriter De As, in het gewone leven René de Vries, is onder de vleugels van het Amsterdam songwriters guild (ASG) regelmatig te zien en te horen van Groningen tot Maastricht. Zijn muziek is een akoestische Nederlandstalige mengeling van smartlap, rock en blues.

Folkband Boanna Boyne doet tijdens zijn voorjaarstoer 2019 ook de Gasthuiskerk aan. De band speelt traditionele folksongs en maakt daarbij gebruik van uiteenlopende instrumenten en meerstemmige zang. De bandleden delen een gezamenlijke passie voor Ierland en folkmuziek.

Het open podium begint dus om 14.30 uur en de toegang is gratis.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.