Op de tweede zaterdag van de maand juni is het feest in Doesburg. Op 10 juni 2017 wordt de Sint-Maartensmaaltijd in de Martinikerk, de Verzamel & Curiosamarkt op het marktplein en de Hanzefeesten in de binnenstad gehouden.

De Sint-Maartensmaaltijd wordt dit jaar voor de 37ste keer gehouden. Ook dit jaar wordt de Martinikerk ingericht als een middeleeuwse feestzaal. Er worden lange tafels opgesteld en de gehele ruimte wordt versierd met fleurige verse veldboeketten.

Wederom zorgen diverse dans- en muziekgroepen voor vermaak in stijl. Jaarlijks schuiven ongeveer 2500 gasten in de Martinikerk aan om van de soep, een stukje brood en meloen te genieten.

De kok en zijn koksmaten bereiden die dag een heerlijke Doesburgse veldsoep. Om 2500 gasten en vrijwilligers te kunnen verblijden wordt 600 liter soep gekookt.

Op het sfeervolle Marktplein zijn de kramen van de Verzamel & Curiosamarkt te vinden. Ook dit jaar treden diverse dans- en muziekgroepen op en is de waarzegster, Madame B.E.L. Azèrdis de hele dag aanwezig om samen met u in de kaarten te kijken.

De Verzamel & Curiosamarkt duurt van 10.00 tot 17.00 uur en de Sint-Maartensmaaltijd van 11.00 uur tot 16.00 uur. De toegang tot deze evenementen is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Informatie kunt u vinden op website:  www.smmd.nl

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.