In het programma van Amadeus tot Zappa brengt het Maria Adriana collectief op zondag 17 februari om 15.00 uur in de Gasthuiskerk in Doesburg een tour de l’amour van muziek uit Europa, Noord- en Zuid-Amerika. Het repertoire omvat werk van Purcell en Mozart, maar ook Balkanmuziek, Gypsy en Tango.

Dans en muziek gaan samen en worden van oudsher gebruikt voor het voorbereiden van jacht en strijd. Deze diepe bron van oermuziek ligt in onze muziek verscholen en herkennen wij bij het horen ervan, zelfs in de meest kunstzinnige kunstmuziek die klassieke muziek vaak is.

Met deze gevoelens speelt het collectief muziek die vier eeuwen bestrijkt. Van het oude Italië tot het twintigste-eeuwse Amerika. Dat gebeurt in een zeer afwisselend programma met bevlogen musici en veel gevoel voor theater. Maria Adriana Collective is een zevenkoppige band van strijkkwartet, contrabas, klarinet en voetpercussie.

Een toegangskaart kost 17,50 euro en is te bestellen via www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.