‘Verleden tot heden’ is in 2018 de titel van de jaarlijkse fruitshow van Museumtuin ’t Olde Ras. Ook dit jaar is gekozen voor het tweede weekeinde van november: zaterdag 10 en zondag 11 november. ‘De opbrengst is groot en het fruit is prachtig op kleur’.

Ogen tekortkomen, dat is het doel van de fruitteelttentoonstelling ‘Verleden tot heden’ van Museumtuin ’t Olde Ras.

‘Na een zonovergoten, droge en warme zomer staan wij te popelen om ons mooie fruit te laten zien’, aldus de organisatie. ‘De opbrengst is groot en het fruit is prachtig op kleur.’

Zeldzame rassen
Proeven, ruiken, kopen en beleven, het kan allemaal op zaterdag 10 en zondag 11 november van 10.00 tot 17.00 uur.

Zoals de titel van de fruitshow al doet vermoeden, zijn tal van oude en nieuwe rassen te bewonderen. ‘Waaronder erg veel bijzonder zeldzame exemplaren.’

Appelsap uit eigen gaard
Ter plaatse is appelsap uit eigen boomgaard te koop. Per glas of fles beschikbaar zolang de voorraad strekt en gemaakt van meer dan tachtig onbespoten appelrassen.

De entree bedraagt 3 euro (pinnen niet mogelijk), parkeren kan gratis. De museumtuin is gelegen naast zwembad Den Helder.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.