Het viool-piano-duo Myrthe en Marlijn Helder treedt op dinsdagavond 14 maart om 20.00 uur bij Podium Acanthus in de Koepoortstraat 20. Een toegangskaart kost 17,50 euro per persoon.

Een bijzonder concert klinkt op dinsdagavond 14 maart. Het viool-piano-duo Myrthe en Marlijn Helder maakt als het ware een reis langs componisten uit Oost-Europa.

De reis begint met de Slavische Fantasie van de Oostenrijker Fritz Kreisler, die zich liet inspireren door de muziek afkomstig uit de Balkan. Natuurlijk klinken een Dumka en een Csardas. De Dumka ligt immers verankerd in de volksmuziek uit de hele Balkan.

Ook de Csardas is afkomstig uit de Balkan. Van Leoš Janáček  klinkt de Dumka en van de Hongaar Vittorio Monti klinkt een meeslepende Csardas, een typisch Hongaarse volksdans. Béla Bartók ging op zoek naar de Hongaarse en Roemeense volksmuziek en componeerde naar aanleiding van zijn ervaringen de bekende Roemeense volksdansen.

De muziekreis komt uiteindelijk uit in Rusland. Eerst bij Sergej Rachmaninov, waarvan de Vocalise klinkt, en dan tot slot bij Sergej Prokofiev met zijn prachtige vioolsonate.

Reserveren voor dit concert kan via podium@acanthus.demon.nl. Een toegangskaart kost 17,50 euro per persoon, dat is inclusief koffie en thee in de pauze en een drankje na afloop van het concert. Jeugd tot en met 15 jaar betaalt 8,50 euro.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.