Na het succes van vorig jaar geeft Frans Haagen, de stadsbeiaardier van het carillon van de Doesburgse Martinikerk, ook dit jaar weer een zomeravondconcert op het carillon. Dit vindt plaats op de langste dag van het jaar, 21 juni.

Het concert is te beluisteren in de tuin van Gasthuisstraat 3, in de nabijheid van de kerktoren, waarin zich het carillon bevindt. De tuin biedt een fraai uitzicht op de gevels en daken van de huizen in de binnenstad en is een unieke plek om te genieten van dit concert.

De carillonklanken in de verstilde avond worden afgewisseld met declamatie van passende gedichten door Jan Ravensteijn. Het geheel heeft als thema: ‘reizen’.

Iedereen is welkom in de tuin vanaf 20.30 uur. Er wordt een welkomsdrankje aangeboden. Het concert begint om 21.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Er is er een bus voor een vrijwillige bijdrage, waarmee de activiteiten van de Stichting Doesburgs Carillon kunnen worden gesteund.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.