De Zomeravond Orgelbespelingen van de Stichting Doesburgse Muziekcultuur worden donderdag 18 juli afgetrapt door Wilbert Berendsen. De stadsorganist van Doesburg speelt werken van Julius Reubke en César Franck, en een eigen geïmproviseerde palmensymfonie.

Wilbert Berendsen is cantor-organist van de protestantse gemeente Angerlo-Doesburg, vaste bespeler van de drie orgels in de Martinikerk en stadsorganist van Doesburg.

StiDoMu
Leuk dus dat hij de serie Zomeravond Orgelbespelingen van de Stichting Doesburgse Muziekcultuur (StiDoMu) begint.

Walckerorgel
Hij voert op het grote Walckerorgel werken uit van Julius Reubke (1834-1858) en César Franck (1822-1890). Van zichzelf brengt hij een geïmproviseerde palmensymfonie ten gehore.

Bachkoor Doetinchem
Berendsen heeft een bloeiende lespraktijk voor organisten in de Achterhoek en is verder actief als dirigent van onder meer het Bachkoor Doetinchem.

Concert
Het concert start donderdag 18 juli om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur. Kaarten kosten 12 euro (10 euro voor donateurs van StiDoMu) en zijn verkrijgbaar aan de kassa. De deuren openen om 19.30 uur.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.