Doesburg bestaat over twee jaar 777 jaar. Dat is een mooie gelegenheid om iets speciaals te doen. Bijvoorbeeld om een groot sporttoernooi te houden waarbij sportclubs tegen elkaar strijden in de jacht op de titel ‘beste allround sportvereniging van Doesburg’. Het idee komt uit de koker van Gerard Albers, fractievoorzitter van CDA Doesburg. Albers, die het een gemiste kans vindt om 775 jaar Doesburg niet te vieren, wil 777 jaar aangrijpen om op sportieve wijze dit heugelijke feit voor Doesburg te vieren.


‘Het idee is om verenigingen tegen elkaar te laten spelen. Dus de waterpolovereniging gaat voetballen tegen Sportclub Doesburg en Rivalen neemt het op hun beurt in een tennispartij op tegen Tennisvereniging Doesburg 2002. Ben erg benieuwd wie de beste allround club van Doesburg wordt’, aldus Albers.


Albers lijkt het leuk om eens per maand een wedstrijd te houden, zodat het toernooi over meerdere maanden per jaar wordt uitgesmeerd. ‘Grote sportclubs gaan vreemd. Het is goedkoop, goed en leuk voor iedereen. Ik zal het binnenkort eens aan de politiek voorleggen. Het is toch jammer dat we niets doen met 775 jaar Doesburg? Nou, wellicht is 777 jaar een mooie aangelegenheid om iets in ons mooie Doesburg te realiseren’, aldus Albers.


Doesburg kreeg in 1237 stadsrechten. Dit jaar mag het zich 775 jaar een stad noemen. Voor zover bekend zijn er geen festiviteiten gepland om ‘deze verjaardag’ te vieren.