Doesburg en Oranje, de organisatie achter de reeks van activiteiten rondom Koninginnedag in Doesburg, is zeer te spreken over de herintroduceren van de Singelloop. Volgens Doesburg en Oranje dient het als stimulans om er in 2013 een nog groter spektakel van te maken.


Dat laat Doesburg en Oranje is een korte evaluatie op afgelopen Koninginnedag weten. ‘De herstart is een succes, over het aantal deelnemers en de belangstelling van het publiek kunnen we tevreden zijn en het is zeker een stimulans om er in 2013 een nog groter spektakel van te maken’, aldus Han Snijders namens Doesburg en Oranje.


Snijders: ‘Onze speciale aandacht zal gaan in de richting van al die verenigingen, scholen, clubs, bedrijven en dergelijke omdat wij denken dat er voor de estafette veel meer deelname mogelijk moet zijn. Met een team van 6 mensen die ieder 450 meter lopen, kunnen ook niet-geoefende lopers en mensen met een wat mindere conditie een prestatie neerzetten, zich presenteren en laten zien dat bewegen niet altijd topsport hoeft te zijn’.


Een kleine vijftig jongeren en twintig senioren namen deel aan de Singelloop. Daarnaast was er een team van de Hanze Runners die deelnam aan de estafette. Bij de jongeren won Levie van Stiphout en bij de senioren Raymond van Hal.


Onder het aanwezige publiek was veel enthousiasme te bespeuren. Wethouder Willem Bouman, die aandachtig toeschouwer was, liet aan de hoofdredactie van DoesburgDirect.nl weten volgend jaar zelf aan de start te staan. Ook uw hoofdredacteur van deze nieuwssite zal dan de hardloopschoenen aan doen.


Tip
Bekijk hier de foto’s van de Singelloop 2012.