Zaterdag 12 mei is het E-goed inleverdag. Inwoners van Doesburg kunnen elektrische apparaten waar ze vanaf willen gratis kwijt bij kringloopwinkel 2Switch Doesburg en het afvalstoffendepot aan de Koppelweg. Wie iets inlevert, ontvangt leuke extra’s en kan meedoen aan diverse webshops.


Circulus en Berkel Milieu organiseren samen met gemeenten, kringloopbedrijven en natuur- en milieueducatiecentra in de regio op zaterdag 12 mei een E-goed inleverdag. Inwoners kunnen onder meer bij kringloopwinkels elektrische apparaten waar ze vanaf willen gratis kwijt, ontvangen leuke extra’s en kunnen meedoen aan diverse workshops. Er vinden activiteiten plaats in de gemeenten Apeldoorn, Bronckhorst, Deventer, Doesburg, Epe, Lochem en Zutphen. Het programma en de locaties zijn te vinden op www.afvalvrij.nl/e-goed.


Bij inlevering van gebruikte elektrische apparaten of spaarlampen krijgen de bezoekers op 12 mei de gratis inzamelbox Jekko, maken kans op een luxe hotelovernachting en voor kinderen is er een speciale Wecycle-vlieger. Daarnaast vinden er op een aantal locaties reparatie ateliers plaats, waarbij samen met deskundige vaklieden gekeken wordt of meegebrachte apparaten nog gerepareerd kunnen worden. Voor kinderen zijn er knutselworkshops.


Circulus en Berkel Milieu zijn een campagne gestart om de inzameling van E-goed te verbeteren. De afvalbeheerbedrijven roepen alle inwoners van de regio op om gebruikte elektrische apparaten en spaarlampen, voortaan in te leveren bij de Kringloop of anders de milieustraat. Deze campagne is gericht op inwoners van de gemeenten Apeldoorn, Bronckhorst, Brummen, Deventer, Doesburg, Epe, Lochem en Zutphen.


E-goed staat voor gebruikte elektrische en elektronische apparaten: alles met een batterij of stekker wat niet meer wordt gebruikt. Het gaat hierbij niet alleen om grote apparaten als TV’s, koelkasten en wasmachines, maar ook om kleine elektrische apparaten als koffiezetapparaten, elektrische tandenborstels of wekkerradio’s. Ook energiezuinige verlichting, zoals kapotte spaarlampen, tl-buizen en ledlampen behoren tot E-goed.


Adressen en openingstijden in Doesburg:


Kringloopwinkel 2Switch Doesburg

Leigraafseweg 37a, Doesburg

Openingstijden: maandag van 13.00-17.00 uur en dinsdag t/m zaterdag van 10.00-17.00.


Afvalstoffendepot

Stadswerf, Koppelweg 20, Doesburg

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 13.00-16.00 uur en zaterdag 9.00-12.00 uur.

Het afvalstoffendepot is iedere eerste zaterdag van de maand en met feestdagen gesloten.