‘Kans zeer klein dat Action naar Doesburg komt’

De kans is zeer klein dat Action zich in Doesburg gaat vestigen. Dit vanwege de passieve houding en een gebrek aan medewerking van de gemeente Doesburg. Dat laat Ten Hag bedrijfsmakelaars  – die Action Nederland BV vertegenwoordigt – weten in een brief aan het College van Burgemeester en Wethouders van Doesburg die op de redactie van DoesburgDirect.nl is beland.


Makelaar B.A. Groot Roessink laat in de brief, die als afschrift ook naar leden van de gemeenteraad is gestuurd, weten met verbazing kennis te hebben genomen van een artikel in de krant waarin wordt de mogelijke vestiging van een Action-filiaal in Doesburg wordt gemeld.


‘Na een aantal constructieve gesprekken met de toenmalige wethouder mevrouw Huizingh is het al enige tijd stil en hebben wij op onze vragen niet meer vernomen. Vervolgafspraken konden niet worden gemaakt of werden afgezegd. Het is dan wel bijzonder dat wij in de krant moeten lezen dat Action wacht op het pand van de Doesburgse bibliotheek’, schrijft Groot Roessink, die het onbegrijpelijk vindt dat hij niet wordt geïnformeerd maar informatie uit de krant moet halen.


Groot Roessink vervolgt: ‘Wij kunnen u mededelen dat de kans zeer klein is dat Action Nederland BV zich in Doesburg gaat vestigen, gelet op de passieve houding c.q. gebrek aan medewerking van de gemeente om Action in Doesburg te krijgen en mede gelet op de eerdere ervaring voor vestiging aan de Barend Ubbinkweg’.


De makelaar stelt dat andere gemeenten beter omgaan met de situatie. ‘In tegenstelling tot andere gemeenten zoals Doetinchem en recentelijk Ulft waar Action met open armen wordt ontvangen, zeker in deze tijd, en waar wij alle medewerking krijgen, moeten wij helaas concluderen dat de gemeente Doesburg het zich blijkbaar kan permitteren om niet voortvarend deze zaken op te pakken en niet de wil heeft om een positief vestigingsklimaat voor winkels te realiseren’, aldus Groot Roessink.9 reacties

 1. Yvonne Irving PvdA

  Daarom wilde de PvdA Action SNEL in de loods, we waren en nu blijkt terecht bang dat van uitstel afstel zou komen.We hadden afgesproken(in vertrouwelijkheid) het college de tijd te geven om Action in de bibliotheek te praten In ruil daarvoor zouden we de pers niet inlichten over de plannen met de BieB! Maar nu blijkt dat ons vertrouwen niet of misschien wel helemaal niet optimaal is benut!Dankzij dit college gaat Action dus Doesburg voorbij, want die brief die liegt er niet om. En of O4M nog in de loods komt? Het college blijft zich verschuilen achter regels ipv de economie te stimuleren. Jammer!

 2. Frans van der Krul

  Yvonne,
  Het is wel een mooie manier om de raad het zwijgen op te leggen(geheimhouding)kan me dit soms echter wel voorstellen.Maar dit gebeurd te vaak, afspraken maken over de houdbaarheidsdatum van je geheimhouding?Geheimenraad?

 3. W.v.D

  ze hebben het voor elkaar, bedankt gemeente en zijn college die het wel even voor het zeggen heeft….

  goed zo action laat doesburg maar vallen en dat meen ik want als je met zo’n college moet werken had ik allang de handdoek in de ring gegooid, deze gemeente raad wil niets alleen maar klagen en excuses opperen om maar geen winkels te laten vestigen in doesburg.
  en bedenk wel ik ben doesburger maar wat een belijd hier, bedankt gemeente en hun partijen die ook niet echt veel doen dan een beetje mee kletsen en ja knikken……
  En kom maar op met de negatieve reacties op mijn bericht want de realiteit is toch al ver te zoeken in doesburg wat betreft de binnen stad en daar buiten….het verbaast mij nog steeds dat de aldi uit de binnen stad is mogen gaan want tja dat trekt wel mensen…

 4. FransB

  W.v.D. ?

 5. W.v.D

  FransB ?? kijk het is simpel als je mensen wilt trekken van buiten dan moet je investeren en dat is nu net wat de gemeente niet wil want wat is nu eigenlijk het probleem als er een winkel zich gaat vestigen in de bieb, of in het voormalige exercitieloods net als only for men, ik zie geen bezwaar maarja ik ben misschien simpel en denk als er een winkel (met of zonder toekomst) zich wil vestigen in doesburg dan laat ze, maar er zijn waarschijnlijk bepaalde mensen die altijd tegen zijn of ergens wel een min-puntje willen zien. dus goed zo action en only for men als ze doesburg niet willen want op een gegeven moment houd het op.
  ik heb ook al te horen gekregen dat er belangstelling was om er in de voormalige exercitieloods een gokhal te plaatsen dus tel uit je winst qua misschien bevooroordeeld maar de overlast enz…

 6. Sandra

  Jammer dat het toch niet lijkt te lukken! Gemiste kans..

 7. Patricia Hertgers

  WvD: ik snap je helemaal. En ik ga ook niet mopperen op je, maar moet je wel even corrigeren. De gemeenteraad (tenminste, het overgrote deel) maken geen excuses om vooral geen winkels in doesburg toe te voegen. Dat doet het college en de sp. Ik begrijp de action wel dat ze niet meer staan te springen, maar ik hoop wel dat we ze nog over kunnen halen.

 8. Bart

  @ Allen: Men zal het gekonkel van het college wel verschrikkelijk zat zijn.

  Het gekonkel van de stadsparty waarover ik met verbijstering vandaag las in de gelderlander hoe die zich een slag in de ronde draaien om maar mee te doen. Walgelijk.

  Een gemiste kans zeggen jullie?

  Het zijn veel gemiste kansen:

  1.Voor de burgers.
  2. Politici die hun werk niet doen of durven doen
  3. het college dat niet aan de burgers denkt

  Als je al deze sprongen ziet van politici en college dan moeten ze daarvoor afgerekend worden met de volgende ronde verkiezingen want het is blamerend.

  Daarom toch wat meer respect voor yvonne die tenminste meedoet hier en niet aan de zijlijn blijft staan.

 9. Doesburger

  En ik was nog zo optimistisch gestemt toen ik eerder las dat de action naar de zandbergstraat kwam. Nu is al het optimisme weg. Van mij hoeft het ook niet meer. Ik ben diep teleurgesteld in de SP, D66 en de Stadspartij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑