Kwaliteit en kracht op kleine schaal. Dat is volgens burgemeester Kees Luesink van Doesburg het kenmerk van de eerste ondernemersbeurs voor zelfstandig professionals en kleine bedrijven, Doesburg Onderneemt 2011. Luesink opende zaterdag 14 mei de eendaagse ondernemersbeurs.


‘Ik ben onder de indruk. Onder de indruk van de kracht die in Doesburg zie. Zutphen, waar ik jarenlang wethouder ben geweest, is vier keer zo groot. Maar hier in Doesburg gebeurt meer. Deze beurs is daar een mooi voorbeeld van’, aldus Luesink tijdens de officiële opening van de beurs in Gasthuis du Soleil.


Zaterdag 14 mei verzamelden 26 ondernemers, veelal zp’ers, zich in Gasthuis du Soleil voor Doesburg Onderneemt. Daarbij onder meer fotografen – waaronder de vaste fotograaf van de rubriek Kunst in Beeld op DoesburgDirect.nl, Joost de Wolf -, vormgevers, adviseurs en makelaars.


De kracht van Doesburg is volgens Luesink dat de gemeenschap in staat is elkaar te kennen en te ontmoeten, en vervolgens dingen realiseren. ‘De energie en resultaten zijn de kracht van Doesburg. Het gaat om kwaliteit en kracht op kleine schaal. Dat zie ik hier ook. Net als Open Coffee, ook al zo’n succes’.


Na het openingswoord opende Luesink de ondernemersbeurs officieel met een gongslag. Daarna nam hij de tijd om met elke standhouder een gesprek aan te gaan.


Tip
Bekijk hier de foto’s van de ondernemersbeurs