Doesburg is er niet in geslaagd om de Nationale Evenementenprijs 2011 in de categorie tot 50.000 inwoners te winnen. Doesburg werd tijdens een feestelijke uitreiking in Den Haag derde en moest Vlieland (1e) en Zandvoort (2e) voor laten.


Ondanks het niet bereiken van de eerste plaats is stadsmanager Bart van Rooij tevreden over de derde prijs. ‘Een felicitatie aan het adres van alle vrijwilligers in Doesburg is hier op zijn plaats Een prachtige trofee mocht mee naar huis. Ongetwijfeld krijgt deze een fraaie plek in Doesburg. We denken bij de VVV in Doesburg’, aldus De Rooij.


De jury had lovende woorden voor de gevarieerdheid van de Doesburgse evenementen en de vrijwilligers die zich daarvoor inzetten. Belangrijk vond de jury het ook dat Doesburg het lef had de strijd aan te gaan met de grote jongens zoals Amsterdam, Den Haag en Utrecht.


Tijdens het feestelijke evenement in Den Haag was ook Maarten Lindner van LiViPro aanwezig. Lindner maakte een promotievideo van de evenementen in Doesburg, die werd ingezonden om in aanmerking te komen voor de prijs.


Uit het juryrapport:
Doesburg was een van de gemeenten die ons wees op het gebrek aan een categorie voor kleinere gemeenten. Sterker nog, ze schreven gewoon in. Het kleine Hanzestadje weet raad met evenement en beschikt over een mooi verdeelde evenementenkalender met uiteenlopende evenementen. Vaak gedragen door vrijwilligheid en ondersteund vanuit het stadsmanagement en de ondernemersvereniging. Het is gezellig in Doesburg.


Tip
Op YouTube is de uitreiking van de Nationale Evenementenprijs 2011 te zien


Zie ook
Doesburg genomineerd voor Landelijke Evenementenprijs
Maarten Lindner van LiViPro maakt beste Doesburgse video