Meer dan honderd motoren, zijspancombinaties en trikes komen zaterdag 4 juni naar Doesburg om met iemand met een verstandelijke beperking in of op hun voertuig een toertocht te maken. Iets na half elf worden de motoren in Doesburg verwacht.

‘Om half elf vertrekken we uit Dieren richting het centrum van Doesburg en om half 4 langs Angerlo door Giesbeek naar de eindlocatie het strand de Giese Kop’, aldus Marga Bles namens de organisatie.

Dus wie wil aanmoedigen en motoren wil kijken, moet naar het centrum van de stad komen. Tevens een mooie gelegenheid om de winkels te bezoeken of om gebruik te maken van de lokale horeca.

Motorrun Doesburg
De ruim honderd deelnemers aan Motorrun Doesburg komen voornamelijk uit Oost Gelderland. De motoren komen uit het hele land. De organisatie is in handen van de Stichting Integratie Verstandelijk gehandicapten te Doesburg.

De tocht vanaf Dieren door het centrum van Doesburg gaat via Steenderen, Wichmond naar Kinderboerderij de Strubbert in Laren. Daar staat de lunch ondertussen klaar. Duizend broodjes, gebakken door de bakkersleerlingen van het ROC Doetinchem en belegd door jongeren van het Rhedens.

Het tweede deel van de Run gaat via Lochem, Bronkhorst, Hoog Keppel over de rivierweg langs Angerlo naar Giesbeek. Waar om 4 uur wordt aangekomen op strand de Giese Kop, waar een grote tent is opgezet en de traditionele barbecue klaar staat.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph KlaassenLa Boucherie en Stadshotel Doesburg.