’40.000 bezoekers voor Kerstmarkt in Doesburg’

De Kerstmarkt in Doesburg heeft naar schatting van de organisatie zo’n 40.000 bezoekers getrokken naar Doesburg. Dat is een verdubbeling van het aantal ten opzichte van vorig jaar. De Doesburgse Ondernemers Vereniging (DOV) spreekt als organisatie dan ook van een groot succes.

 

Zaterdagochtend vroeg werd de binnenstad van Doesburg met 145 kramer omgetoverd tot een grote marktstad. Om 07.00 uur stonden de eerste kraamhouders te dringen om hun verkoopplek in te richten.

 

‘Om tien uur begon de Kerstmarkt en kwamen de eerste kleine probleempjes boven water. De parkeerplaatsen stroomden namelijk al snel vol, en kon je al over de koppen lopen. De communicatie met het team handhaving van de gemeente was erg goed, zij traden enkel op wanneer er gevaarlijke situaties zouden kunnen ontstaan omtrent het parkeren. Een mooie samenwerking’, aldus Roy Kappert van chocoladewinkel Alberdeco namens de organisatie.

 

Omstreeks 11.30 uur werden de podia gevuld met de diverse acts. Het was voor de organisatie fantastisch om te zien dat de bezoekers genoten van de gezellige diversiteit aan kerstnummers die voorbij kwamen. Kappert: ‘De hele dag door kregen we complimenten van bezoekers, maar ook van de kraamhouders die erg goed verkochten’.

 

Kappert: ‘De VVV in Gouda belde ons op om te vragen of de kerstmarkt in Doesburg de moeite waard was, zij hebben 2 bussen vol naar Doesburg gestuurd. Geweldig toch?’.

 

Door de strenge selectie van kramen had het publiek volgens de organisatie voldoende te bewonderen en kon zo uren door de straten in de prachtige binnenstad te struinen. De diversiteit was enorm dat werd erg gewaardeerd. ‘De hele dag was het enorm druk en er wordt geschat dat de Doesburgse Kerstmarkt meer dan 40.000 bezoekers heeft getrokken’, aldus Kappert.

 

Binnen 2 jaar is de Doesburgse kerstmarkt gegroeid van 60 kramen naar 145 kramen en is daarmee één van de grootste evenementen in de regio geworden, traditioneel op de eerste zaterdag na 5 december. De organisatie kijkt terug op een prachtige dag waarbij Doesburg zich weer van zijn beste kant laat zien.

Een sfeerimpressie is te bekijken op www.kerstmarktindoesburg.nl.

 

12 reacties

 1. Greta Visser

  Vond het juist jammer dat er dit jaar meer kramen waren met spullen die niks met kerst te maken hebben. Het moet geen tweede Baderie worden….

 2. Theo Houkes

  richard je zegt 40.000 bezoekkers in het achterhoek nieuws staat 30.000 bezoekkers je moet niet gelijk overdrijven het was een primma kerstmarkt maar wat greta visser schrijft heeft ze wel gelijk in teveel kramen die niets met kerst te maken hebben leuk markje moeten we woensdags ook hebben een paar kramen meer want dat word ook steeds beroerder

 3. Richard Kok

  Dag Theo,
  Dit aantal is genoemd door de organisatie van de Kerstmarkt. Zo staat het ook in het bericht en daarom is staat er een citaatkop boven het artikel.
  Uit eigen waarneming kan ik zeggen dat het er wel heel veel waren.

 4. Vincent Kreileman

  Een groot compliment aan de organisatie, alles zag er super leuk uit en de sfeer was goed!
  Klein minpuntje vond ik de grote ravage in de stad op zondagochtend..

 5. Lo Cohen

  Deze hardnekkige leugen wordt telkens weer verteld: “traditioneel is de Doesburgse kerstmarkt op de eerste zaterdag na 5 december”. Liegen past niemand, ook Doesburgse ondernemers niet. Maar het volk wil kennelijk bedrogen worden.

  Wie de feiten controleert zal zien dat in 2003 en in 2008 (6 december op zaterdag) de Doesburgse kerstmarkt op zaterdag 13 december werd gehouden. Met die ene keer in 2013 (zaterdag 7 december) kun je niet van een traditie spreken! En wat mij betref moet die er ook niet komen.

 6. Wil Verlaan

  @Vincent. Op zondagochtend was het inderdaad een rommeltje op straat. Maar dat kwam niet door de inzet van de organiserende ondernemers. Die zijn tot zaterdagavond laat aan het ruimen geweest. Echter er kwamen rond middernacht veel mensen op straat met een slok teveel op. Met heel veel lawaai in de binnenstad door het omver trappen van vuilnisbakken werd alsnog een zooi gecreëerd. Het zou niet terecht zijn daar de hardwerkende organisatoren de schuld van te geven.

 7. Peter Taai

  Ik verbaas me echt over de meldingen van Theo Houkes en Lo Cohen.

  Volgens mij is Doesburg door een paar mensen weer op de kaart gezet.
  Of het er 30.000 of 40.000 zijn, wat doet het er toe.
  En hardnekkige leugen, waar kun je je al niet druk om maken.
  Ik vindt het jammer dat de negativiteit vaak de boventoon voert, dit terwijl er mensen zijn die hun nek uit steken om Doesburg levendig te houden.
  Organiseer zelf eens een evenement in plaats van iemand te bekritiseren, volgens mij wordt niemand daar vrolijker van.
  Ik heb ontzag voor de organisatoren die dit met een paar man voor elkaar hebben gekregen.
  Al het afval heb ik me ook over verbaasd, maar dat kan misschien door middel van een borg regeling ook verleden tijd zijn. Nogmaals respect voor de organisatoren!

 8. Nico van Zalen

  Ik ben het volledig met Peter Taai eens. Het valt me vaker op dat Theo Haukens erg negatief is. Misschien wordt het tijd dat Haukens hier niet meer komt. Dan zou de wereld op doesburg direct er veel positiever uit zien.

 9. Sylvia Willems

  Het was een bijzonder mooie Kerstmarkt! Erg gezellig, heel divers! Het enige jammere vond ik dat het maar 1 dag was, had zondag best nog een keer willen gaan! Complimenten voor de organisatie en helemaal eens met Peter Taai.

 10. Gerard Louwes

  Slechte verliezer
  Blijkbaar wil Lo Cohen zijn ongelijk niet erkennen. Meer dan DRIE-KEER het aantal inwoners van Doesburg was het kennelijk niet met hem eens dat de datum niet goed zou zijn. Maar dan toch nog vast blijven houden aan eigen gelijk. Jammer, Doesburg verdient dit soort discussies niet. Overigens een tip voor Lo Cohen: volgend jaar MAART is bij de VVV al te zien wanneer de Kerstmarkt gepland staat. Dus als je wilt zeuren, begin dan op tijd en maakt niet op het laatste moment onaangename stampij.
  Coomplimenten aan de organisatie en ik ben het helemaal eens met Peter Taai e.a.

 11. Richard Kok

  Gezien de reacties hier en geluiden die ik buiten dit platform om hoor, lijkt het me verstandig om binnenkort te onderzoeken hoe we om moeten gaan met reacties. Als founder van DoesburgDirect.nl stoort het me dat er soms vaker wordt gekat op elkaar, dan dat er inhoudelijk met elkaar wordt gesproken over de onderwerpen. Daar is dit platform niet voor bedoeld. Enige nuance in de reacties doet vaak wonderen en juist door meer begrip voor elkaar op te brengen, ontstaan er mooie dingen. 1+1=3, daar ben ik van overtuigd.

 12. Peter van den Broeke

  Helemaal mee eens Peter Taai en Richard Kok! Negativiteit hebben we niets aan.
  Ik heb jaren geleden aan de wieg mogen staan van de oprichting van de Doesburgse Kerstmarkt. Dit kwam voort uit de wagenbouwclub van DOV voor de 5 mei optocht destijds.
  Met een stel fanatieke Doesburgse ondernemers hebben we een Kerstmarktcommissie opgericht en we zijn begonnen. De eerste kerstmarkt was al een feest en als ik zie hoe dit uitgegroeid is dan ben ik alleen maar trots! Het is een hele hoop werk dat kan ik beamen. Dus niets dan lof voor de mensen die het nu organiseren. Een publiekstrekker eerste klas, dat hebben we dit jaar weer gezien. Chapeau!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑