45 helden bij Nieuwjaarsduik in Doesburg

45 Mensen namen op nieuwjaarsdag deel aan de traditionele Nieuwjaarsduik. Veel mensen namen rond het middaguur de moeite om helden te bewonderen en aan te moedigen.


Burgemeester Kees Luesink opende met het doorknippen van een lint de duik. Kort daarna was de jeugdige Lars de eerste deelnemer die het water bij de IJsselkade in sprong, gevolgd door nog 44 helden, veelal afkomstig van de organiserende vereniging DWV.


De Nieuwjaarsduik in Doesburg wordt jaarlijks gehouden. Vooral jaar kon het echter vanwege hoogwater en ijs geen doorgang vinden. Dit jaar was de temperatuur een stuk aangenamer, al zorgde het water zo nu en dan voor verkleumde gezichten bij de deelnemers.


Aan het nieuwjaarsevenement namen opvallend veel jongeren deel. Verder was er een selectie van het eerste waterpoloteam dat met speciale vesten in het water doken. Ook maakte de jeugdige Nederlandse zwemkampioen Aniek Bloemendaal een duik in het frisse water.


Tip
Bekijk hier de foto’s van de Nieuwjaarsduik 2012

En hier het videoverslag

1 reactie

  1. Paul

    Hey Richard.

    Supersnel, het artikel over de Nieuwjaarsduik op DoesburgDirect. Het was weer een feest en het liep gesmeerd! Alle goeds voor 2012! Je bent overigens van harte welkom om deel te nemen aan de Nieuwjaarsduik van 2013! Ik begeleid je met plezier naar het water. Groeten, Dineke Hamer/presentatie Doesburgse Nieuwjaarsduik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑