De drie muziekavonden bij het Pleinfeest en De Waag hebben zo’n 6.300 bezoekers getrokken. Die gingen uit hun dak met onder andere Wolter Kroes, Hakviolen, DJ Paul Elstak en The Jibs.

Dat blijkt uit schattingen van de organisatoren Aloys Seegers van het Pleinfeest bij de kerk en Roy Kappert van Stadsbierhuys De Waag. Beide ondernemers zijn tevreden.

‘De muziekavonden worden elk jaar beter met meer topbands en artiesten. Het is prettig en gezellig dat de braderie donderdag en vrijdag aansluit op de feesten. Op de zaterdag zou het ook mooi zijn als dit goed aansluit. Nu stopt de braderie om 17.00 uur’, aldus Aloys Seegers, die dit jaar Q Music, Wolter Kroes en DJ Paul Elstak naar Doesburg haalde.

Gezellige avonden
‘Het waren weer bijzonder gezellige avonden in Doesburg. We hadden een goed programma waar de klappers echt de vrijdag en de zaterdag waren’, geeft Roy Kappert aan. Kappert schat dat de drie avonden zo’n 1.800 bezoekers bij zijn podium voor De Waag heeft opgeleverd.

Kappert en Seegers denken dat de muziekavonden tijdens Doesburg Binnenste Buiten steeds belangrijker worden. Kappert: ‘Eigenlijk zijn het twee aparte evenementen geworden. Het weer hielp dit jaar niet echt mee overdag. Daardoor liepen er minder mensen rond op de braderie. Gelukkig waren de avonden wel droog’.

Seegers: ‘Wij zijn nu 6 jaar aan het bouwen met dit pleinfeestconcept en elk jaar wordt het beter. Zowel op de voorgrond als op de achtergrond. Door te investeren in A-artiesten lukt het ons telkens weer om het plein vol te krijgen. Doordat we hier veel in investeren zullen de avonden toch steeds belangrijker worden’.

Groot compliment
De ondernemers zijn tevreden over de samenwerking met de gemeente en andere partijen. ‘Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met de Gemeente Doesburg, brandweer, politie, beveiliging, EHBO, Grand café Duo, De Waag, Dumidi en het Gildecafé. Alles verliep zoals het afgesproken was en dat is dan ook een groot compliment. Er hoeft dan ook niet veel te veranderen of anders moeten’, aldus Seegers.

Kappert hierover: ‘De samenwerking tussen de podia en de gemeente Doesburg verliep super. De korte lijnen om dingen snel te ondervangen werkt effectief’.

Kappert vervolgt; ‘Doordat mensen zoveel te kiezen hebben in deze omgeving moeten wij ons weer onderscheiden. Ik heb hier wel wat ideeën over en zal deze bespreken met de commissie. Wellicht zijn er mogelijkheden om DBB weer op te laten leven en uniek te maken. Als we hier allemaal aan meewerken is dit absoluut mogelijk. Het is een enorme organisatie, dat vergt veel vrije tijd van alle vrijwilligers. Daar wil ik ze hartelijk voor danken. Ze staan er toch weer iedere dag’.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.