Zondag 4 augustus is het weer tijd voor de maandelijks culturele route langs musea, werkplaatsen en galerieën in Doesburg. In deze vakantiemaand zijn enkele adressen gesloten, maar voor de bezoekers blijft er een ruim en gevarieerd aanbod over waaronder het volgende.

Galerie de Timmi
Onder de titel ‘Code Geel’ presenteert atelier de Timmi tijdens de Culturele Zondag werken met de kleur geel. Janny Jaspers deed onderzoek naar de verschillende pigmenten die verrassend veel nuances van de kleur geel laten zien. Met deze nuances maakte zij zowel teken- als schilderwerk dat vanaf 4 augustus te zien is in het atelier aan de Kerkstraat.

Atelier De Blauwe 5
Na twee maanden gesloten te zijn geweest is de deur van het grafiekatelier ‘de Blauwe 5’ van Marijke de Kler weer geopend. Hier is te zien hoe zij van eenvoudige eenkleurige lijnetsen, aquatint, en dergelijke met allerlei onderwerpen tot een nieuwe werkwijze kwam. Door middel van de blikschaar en ‘afvalzink’ ontstonden nieuwe vormen en meerkleurigheid met een witte contour. De etsen zijn per afdruk, met passe-partout of ingelijst voor aantrekkelijke prijzen te koop in het atelier aan de Korte Veerpoortstraat 5.

Lalique Museum
Museum Lalique is gewijd aan het werk van René Lalique, de Leonardo da Vinci van de juwelen en de glaskunst. Daarnaast is er onder de titel Oosters Licht een tentoonstelling over de invloed van Japan op de Westerse kunst.

Museum De Roode Toren
Dit museum toont de expositie “Hessenwegen en kiepkerels in de Achterhoek” over het historisch handelsverkeer na de Hanzetijd naar en via Doesburg.

De folder met plattegrond van de Culturele Zondag Doesburg is gratis te verkrijgen bij de VVV. Daar is ook bekend welke adressen op 4 augustus gesloten zijn.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.