De organisatie van Doesburg Binnenste Buiten (DBB), het grootste meerdaagse evenement van Doesburg, wil nog niet veel kwijt of de nieuwe opzet voor herhaling vatbaar is. DBB was dit jaar een dag korter dan gebruikelijk.

Al geruime tijd is er veel te doen over het aantal dagen van DBB. De een vindt 4 dagen prima, de ander denkt dat 3 dagen braderie genoeg is. Dit jaar werd voor het eerst gekozen om DBB 3 dagen te houden.

‘Op dit moment en de komende weken zijn er verschillende mensen uit onze evenementencommissie met vakantie, maar als iedereen weer terug is dan gaan we eerst grondig evalueren. Pas daarna kunnen we bepalen hoe de toekomst eruit gaat zien. Daarbij is ook de input van buitenaf zoals ondernemers, horeca, bezoekers en verschillende instanties van groot belang’, laat Han Snijders van DBB desgevraagd weten.

Snijders kan niet vertellen hoeveel bezoekers DBB heeft getrokken. Wel weet hij dat het er minder zijn dan voorgaande jaren. ‘Vooral op de vrijdag zijn er wat minder bezoekers geweest’, aldus Snijders, die deze teruggang wijdt aan het mindere weer.

Ten aanzien van ondernemers stelt Snijders een kanttekening. ‘De inzet van een aantal ondernemers zou in de toekomst wat beter kunnen zijn, want hoe minder lege plekken er in de straten zijn hoe liever het ons is’, aldus Snijders.

‘Nu eerst even rust, de balans opmaken en dan gaan we kijken hoe de toekomst eruit gaat zien’, aldus Snijders wijzend op volgend jaar.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.