777 Elvissen op de markt in Doesburg

Doesburg doet op zaterdag 6 juni 2015 een poging om houder te worden van een legendarisch wereldrecord. Op die dag organiseert de Stichting Doesburg 777, samen met het Doesburgse Elviscafé-museum King’ s Place, een recordpoging ‘Largest gathering of Elvis Presley impersonators’. Het doel is om 777 Elvissen samen te brengen op de markt in Doesburg.

 

Het huidige record staat op naam van Nike Europa met 645 Elvissen. Dat record werd gevestigd op 23 november 2010 in het Aria Hotel in Las Vegas, Nevada. Het lied dat de Elvissen destijds zongen was ‘A little less conversation’. De Doesburgse recordpoging is aangemeld bij en geaccepteerd door Guinness World Records in London. Als het bestaande record wordt gebroken volgt opname in het Guinness Book of World Records. Voor de deelnemers zijn er officiële certificaten van deelname.

 

De recordpoging moet, wil ze worden erkend, voldoen aan een groot aantal controleerbare voorwaarden. Een van die voorwaarden is dat alle Elvissen tegelijk een lied van Elvis ten gehore brengen. Mede om aan die voorwaarde te kunnen voldoen is de medewerking gezocht en gevonden van Maarten Jansen, de ‘Doesburgse Elvis’. Jansen zal op het moment suprême zijn collega-Elvissen voorgaan bij het inzetten van een Elvis-lied. Jansen en Cees van Doorn, de stichter en eigenaar van King’s Place, hebben een uitgebreid netwerk onder de vele Elvis-fanclubs en impersonators.

 

Voor de organisatie van dit evenement wordt samen met de Stichting Doesburg 777 een website gebouwd op www.elvis777.nl. Hier kunnen deelnemers zich melden en vinden geïnteresseerden informatie over de vorderingen. De organisatie verwacht in juni 2105 een grote toeloop van Elvis-impersonators, mogelijk vanuit de gehele wereld. De Stichting Doesburg 777 en King’s Place zullen vanwege de verwachte schaal van het evenement nauw samenwerken met de gemeente Doesburg.

 

3 reacties

 1. john en yvon van hooren

  dat lijkt ons heel gezellig en willen ook heel graag komen
  groetjes yvon en john

 2. Will Claase

  Ik heb mij via email opgegeven voor deze recordpoging.
  Ik hoop, dat deze poging succesvol zal zijn.

 3. Wim Stein

  LS
  Is het nu vrijdag 6 of zaterdag 7 juni a,s,
  Groetjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑