Op zaterdag 17 februari om 20.00 uur slaan de Moldavische accordeonist Oleg Fateev en de Braziliaanse percussioniste Simone Sou een muzikale brug tussen jazz, klassiek en volksmuziek. Het duo neemt het publiek mee naar hun roots in een fascinerende en opwindende combinatie van ritme en melodie bewegen Sou en Fateev zich vrij tussen Braziliaanse, Afrikaanse en Latin ritmes.

Oleg Fateev werd geboren in Moldavië. Na een studie aan het muziekcollege in Tiraspol studeerde hij aan de Russische Muziek Academie Gnesin in Moskou af als bayanspeler en dirigent. In 1996 vestigde hij zich in Nederland. Fateev speelt Russische muziek met jazzinvloeden, arrangementen van Russische volksmuziek, bewerkingen van Moldavische melodieën en werk van onder andere Bach, Scarlatti en Piazolla.

In zijn muzikale zoektocht ontmoette hij de Braziliaanse percussionist, drummer en componiste Simone Sou. Sou is geboren in Sao Paulo en speelt drums vanaf haar 14e. Zij speelde samen met veel bekende muzikanten en stond wereldwijd op bekende festivals. Fateev raakte na een ontmoeting al snel bevriend met Sou. Het leidde tot een muzikale ontdekkingstocht en een compleet nieuw repertoire waarin de twee samen een eigen stijl hebben ontwikkeld.

Een toegangskaart kost 13 euro en is te reserveren www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com en Etos Doesburg.