Het Meulenhuus in Doesburg is donderdag 13 december het toneel van een Achterhoekse dialectavond. Het gaat om de laatste verenigingsavond van dit jaar van de historische vereniging Stad en Ambt Doesborgh. De avond wordt verzorgd door vertellers van de historische vereniging Salehem uit Zelhem.


Regelmatig heeft Stad en Ambt Doesborgh in het verleden aandacht besteed aan de streektaal van Achterhoek en Liemers en leden van de vereniging hebben jarenlang meegewerkt aan het Woordenboek voor de Achterhoekse en Liemerse Dialecten (WALD). Dit keer dus een speciale Achterhoekse Dialectavond.


De avond zal worden verzorgd door vertellers van de Historische Vereniging Salehem uit Zelhem. De presentatie is in handen van ”Tante Dora uut Zellem” (Dorien Salemink). De verschillende verhalen zullen worden verteld door Annie Hagens, Greet te Kiefte, Gert Overbeek, Tonnie Klein Lebbink en Dick Hartemink.


De verhalen hebben enerzijds een relatie met de tijd en de tradities van vroeger, maar anderzijds komen ook hedendaagse onderwerpen uitgebreid aan bod. Gert en Gerda Wassink uit Halle zullen met de trekzak een aantal bijzondere Achterhoekse melodieën ten gehore brengen.


De dialectavond begint on 20.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur. Bezoekers ontvangen bij binnenkomst een kopje koffie of thee met uiteraard een in de tijd van het jaar passende versnapering. Leden van Stad en Ambt Doesborgh mogen gratis naar binnen. Niet-leden betalen vijf euro per persoon.