Op Facebook is sinds vandaag een actiepagina opgezet met als doel evenementen in de Doesburgse binnenstad te behouden. De initiatiefnemers willen de stilzwijgende meerderheid die voorstander is van evenementen in de binnenstad een gezicht te geven.

De Facebookpagina is vrijdagmiddag om 15.00 uur online gegaan en wordt explosief bezocht. Slechts enkele uren na de geboorte heeft de pagina al ruim 600 fans, dat is fors meer dan veel Doesburgse organisaties.

De initiatiefnemers zijn de binnenstadbewoners Nicolette Vree, Debby van Zwieten en Nindy Wernicke. Met de Facebookpagina “BEB: Behoud Evenementen Binnenstad” willen ze een dialoog op gang brengen tussen voor- en tegenstanders van evenementen in de binnenstad.

Klagende minderheid
‘Met name de laatste drie jaar is het geklaag over overlast toegenomen, terwijl wij het juist goed vinden voor Doesburg dat er evenementen zoals Doesburg Binnenste Buiten en de kermis zijn’, licht Nindy Wernicke het initiatief toe.

Wernicke: ‘De klagende minderheid krijgt in Nederland vaak de zin, en dat vinden we niet goed. Daarom hebben we gisteravond besloten om deze pagina te starten. We willen dat er een dialoog op gang komt’.

Petitie
Door de bliksemactie heeft de groep nog geen uitgewerkt actieplan, maar een van de mogelijkheden is om een petitie op te zetten. Verder hoopt de groep dat er inhoudelijk wordt gereageerd zonder emotie en gescheld.

Wernicke: ‘We willen luisteren, we willen argumenten. De reacties zullen we zorgvuldig filteren, want met schelden en elkaar dingen verwijten schieten we niets mee op. De discussie moet gaan over evenementen en niet over of je in Doesburg bent geboren of er later bent gaan wonen’.

De Waag
Het openingsbericht van “BEB: Behoud Evenementen Binnenstad” is al vele malen gedeeld. Onder andere door Roy Kappert, eigenaar van Stadsbierhuys De Waag en initiatiefnemer van een van de muziekpodia in de binnenstad tijdens Doesburg Binnenste Buiten.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.