Het filmhuis “het badhuis” Doesburg verzorgt in samenwerking met het Stadshotel Doesburg en het Arsenaal 1309  deze zomer weer 2 filmavonden in de buitenlucht. De eerste is op 28 juli bij Stadshotel Doesburg.

Het gaat daarbij om de film ‘Monsieur Chocolat’, het waargebeurde verhaal van een legendarische clown. De hoofdrol wordt gespeeld door Omar Sy, die in de film ‘Intouchables’ al eerder zijn grootse talent voor komedie toonde.

De film start bij het ingaan van de duisternis, zo rond half tien. Rond 24.00 uur is de vertoning afgelopen. Net zoals vorige jaren kan men eigen kussentje meenemen of eigen stoel bovenaan de kade neer zetten. Er is een pauze waarin bezoekers bij Stadshotel Doesburg een drankje kunnen bestellen.

Bij slecht weer wordt de filmvertoning naar de volgende dag  verplaatst. De film is gratis, maar een vrijwillige eigen bijdrage om de kosten te dekken wordt op prijs gesteld.

De tweede buitenfilm later in het seizoen wordt vertoond in de tuin van Het Arsenaal. Dat vindt plaats op 25 augustus. Dan wordt de film ‘The Idol’ vertoond.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.